Palingaak Korneliske Ykes II wenst u…

7 december 2010

in Overig nieuws

gezellige feestdagen en een gelukkig en voortvarend 2011!

In 2010 heeft de Korneliske Ykes II verschillende evenementen bezocht, waaronder in april Sail Kampen, het Alve Marren festival in Heeg, de Reunie van Oud-Hegemers, het Histoarysk Festival Súddwest te Woudsend en Sail Amsterdam met als aanlooptocht de vier dagen durende Palingrace van Heeg naar Amsterdam.

Korneliske Ykes II tijdens Sail

Verdeeld over het jaar zijn dagvaarten met groepen uitgevoerd, van zakelijke tot privé feestelijke. En elke keer zorgde de enthousiaste bemanning weer prima voor schip en opvarenden. Daarnaast werd (bijna) elke donderdagavond een “proefvaart” gemaakt door de schippers en bemanning om de kneepjes van het vak in de vingers te krijgen en te houden.

In 2011 kunnen ook weer opstappers via de VVV op donderdagavond meevaren voor een geringe bijdrage in de onderhoudspot van de Korneliske Ykes II. Wegens de enorme belangstelling zijn wij van plan in het hoogseizoen tweemaal per week ‘s avonds te varen. Nadere gegevens worden nog bekend gemaakt aan het begin van het volgende seizoen.

Een vaste ligplaats voor de Korneliske Ykes II
Het is al een vertrouwde aanblik geworden dat de palingaak aan de tuin van de familie Piersma ligt afgemeerd, de plaats waar vroeger zovele palingaken lagen. De gemeente Wymbritseradiel en de provincie Fryslân willen graag meehelpen om deze plek de definitieve eigen aanlegplaats van de Korneliske Ykes II te maken. Daartoe zal de oude helling worden gerestaureerd, het hellinggat en de oever moeten verstevigd worden en een beetje gedraaid. Er is nog een bedrag van € 7.000,- nodig. Helpt u ook mee? Door een bijdrage te leveren in de pot voor de eigen ligplaats draagt u bij aan het mooie Heeg, voor toeristen en eigen bewoners.

Enige arrangementsvoorbeelden op een rijtje, om u alvast voor volgend jaar op weg te helpen:
•    Een vaartocht van minimaal 4 uur voor maximaal twaalf personen, inclusief koffie, thee en een drankje, borrelhapje (standaard catering)
•    Catering aan boord of een afspraak aan de wal in overleg
•    Elders opstappen en bijv. varen op het IJsselmeer
•    Eventueel met overnachting
•    Een familiefeest of groot gezelschap in combinatie met een ander schip, eigen bootjes of bijvoorbeeld de tjotters van de Tjottervloot, een arrangement op maat
U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie en mogelijkheden.

Wilt u meedoen als vrijwilliger?
Het is natuurlijk ook mogelijk om vrijwilliger of schipper/bemanning te worden. U gaat in het bestaande enthousiaste team doen waar u goed in bent of wilt worden. Er is nog steeds ruimte voor actieve mensen die een stukje van hun tijd willen besteden aan de prachtige Korneliske Ykes II.
Aanmelden als vrijwilliger, schipper of bemanning, donateur of sponsor kunt u het gemakkelijkst per e-mail: email hidden; JavaScript is required