Nieuws van het Plaatselijk Belang Heeg

25 januari 2011

in Plaatselijk Belang Heeg

Post image for Nieuws van het Plaatselijk Belang Heeg

ZOUT OP TE HALEN BIJ GEMEENTEWERKEN IN HEEG

De eerste sneeuwperiode hebben we inmiddels achter de rug. De overheid heeft nu al te kampen met een zouttekort. En de winter is nog niet eens op de helft! Er wordt van de inwoners van de gemeente verwacht dat men zelf de voor het huis liggende stoep sneeuwvrij houdt en met zout is dan de gladheid ook goed te bestrijden. Het komt echter regelmatig voor dat ouderen of mensen met een handicap niet in staat zijn hun eigen stoep sneeuw/ijsvrij te houden. Mogen we nogmaals een beroep op u doen om op te letten of er buren van u zijn die in zo’n situatie zitten? In dat geval spreekt het toch bijna vanzelf dat u daar een helpende hand biedt? Dat geldt ook voor het kostenloos ophalen van een emmer strooizout. Bij Gemeentewerken aan de Draei kunt u aan het begin van de winter zout ophalen en zo uw eigen ‘straatje schoonhouden’. We rekenen graag op uw medewerking!

Het Bestuur

JAARVERGADERING VAN PLAATSELIJK BELANG HEEG

Onze eerste jaarvergadering in de nieuwe gemeente is gepland op 20 april. Zoals gebruikelijk is er voor de pauze het huishoudelijk gedeelte en na de pauze hebben we een interessante gast. In het aprilnummer van de Sylboade zult u de notulen (op veler verzoek) weer aantreffen; de financiële verantwoording vindt op de jaarvergadering zelf plaats. Ook de bestuurssamenstelling komt aan de orde. Er komen twee vacatures, waarvoor we al druk doende zijn om ze opnieuw in te vullen.

Het Bestuur

BOEKEN WYMBRITSERADIEL

Naar aanleiding van de opheffing van de gemeente Wymbritseradiel heeft de gemeenteraad vorig jaar besloten een boek samen te stellen over het wel en wee van de gemeente en haar inwoners. De bijdragen in tekst en beeld zijn o.a. van de inwoners zelf en zo is een interessant tijdsbeeld ontstaan. De gemeente heeft aan elk gezin in de gemeente een exemplaar ter beschikking gesteld. Voor het symbolische bedrag van 1 euro konden Hegemers het boek afhalen in It Heechhûs en Talma State. De reacties op het initiatief en het uiteindelijke resultaat waren lovend; het is een mooi boek geworden.

Het bestuur van Plaatselijk Belang Heeg heeft gemeend het bedrag dat opgebracht is, t.w. € 675,00, te doneren aan het bouwfonds van Mfc It Heechhûs. Zoals u weet, wordt It Heechhûs gerenoveerd en aan de eisen van deze tijd aangepast. De werkzaamheden zullen naar verwachting dit voorjaar van start gaan. Er zal een passende bestemming voor het bedrag worden gezocht, aldus het bestuur van het dorpshuis.

Het Bestuur