Jozefschool

8 juni 2011

in St. Jozefschool

Schoolvoetbal 2011

Achterste rij: Anne, Sabijn, Samantha, Iris, Lise, Nadia, Anne, Femke, Jip . Midden: Hasse, Mateo, Wiebe, Dante en Gerard. Voor: Lars, Sybo, Friso en Lorenzo. Coach Joke Aartsen en fysiotherapeut Jeroen Meijnders. Iris S. ontbreekt op de foto.

Woudsend- Na 2 gespeelde wedstrijden zei de nieuwe coach Joke Aartsen: “Ik vrees voor mijn positie”. Daarmee wordt meteen pijnlijk duidelijk dat die eerste 2 wedstrijden niet echt goed verliepen (tweemaal verlies). De Jozefschool was toen al uitgeschakeld. De derde en tevens laatste wedstrijd uit de poule was daarom ook “om des keizers baard” oftewel: Er stond niets meer op het spel.

De druk was van de ketel en dat was goed te zien aan het spel. De Jozefschool speelde opeens met veel zelfvertrouwen. Combinaties lukten opeens. Ik zag 1-2 tjes, scharen en doorkopballen. Zeer verrassend. De derde wedstrijd werd terecht gewonnen en daarmee werd het schoolvoetbaltoernooi op een leuke manier afgesloten.

Palmpasen

Palmpasen

Eind april vierden we Palmpasen. Op school maken we dan Palmpasenstokken. De stokken zitten boordevol symbolen en daarover wordt in de klas verteld. Natuurlijk komt ook het bijbelverhaal ter sprake en wordt de link gelegd met carnaval en vasten.

We sluiten traditioneel af met een Palmpasenviering in de St. Josephkerk. Op de foto tonen de kinderen vol trots hun zelfgemaakte Palmpasenstokken.

Sportdag

Sportdag

In oktober was het veld kletsnat en moesten we tot 2 keer toe de sportdag uitstellen. Nu was het veld kurkdroog en kregen we bij het uitzetten van de banen geen paaltje de grond in, maar…niet teveel gezeurd: Het was prachtig weer! Elke (groep 6) en Maurits  (groep 5) schrijven over de sportdag het volgende:

We hebben 11 mei sportdag gehad. We moesten 2 rondjes om het voetbalveld heen rennen. Ook moesten we doelschieten, dan moet je door een gat heen schieten. We hadden ook sprint. Dan moet je tegen een ander rennen en dan gaat het om de tijd. We hebben ook gebowld dan moesten

We flessen omgooien met een bal. We kregen ook drinken en een ijsje. Dat was natuurlijk heel lekker. Daarna liepen we weer terug naar school.

Groetjes, Elke

Het was leuk, maar ook warm. Volgens mij de warmste sportdag ooit. Het leukste was met de meesters en juffen. De juffen moesten in de karen de meesters de kar duwen. Ik vond het ook leuk dat we gingen kegelvoetballen. Ik vond het ijsje lekker en het drinken ook. Ik vond ook leuk dat we met een kruiwagen en een bal moesten rennen.

Groetjes Maurits

 

Natuur

Groep 1, 2 en 3 in het Heempark

De groepen 1,2 en 3 van de Jozefschool zijn het Heempark ingegaan om de ontluikende natuur te aanschouwen. Zij hebben eens goed om hen heen gekeken naar wat er allemaal begon te groeien en te bloeien. Het is de bedoeling dat ze over een tijdje weer terug gaan om te kijken of er veel veranderd is. Echte biologen in de dop dus!