Nieuws van Plaatselijk Belang Heeg

6 juli 2011

in Plaatselijk Belang Heeg

CARNAVAL IN DE NIEUWE GEMEENTE SUDWEST FRYSLAN

Op zaterdag 18 februari 2012 wordt in Sneek de jaarlijkse Carnavalsoptocht gehouden. De organiserende carnavalsvereniging C.V. De Oeletoeters heeft het idee geopperd om de dorpen in de nieuwe gemeente Súdwest Fryslân mee te laten doen aan die optocht. Het is in de wijde regio bekend dat bijv. in Heeg traditioneel de Findeliersdagen worden opgeluisterd met een praalwagenoptocht; dus de know how is er! Deelnemers ontvangen een startbedrag en voor de mooiste praalwagen is er bovendien een mooie geldprijs. Als u geïnteresseerd bent, kunt u of uw straatverenging contact opnemen met de secretaresse van De Oeletoeters, mevr. Trea Dam, e-mail email hidden; JavaScript is required. Het telefoonnummer is 0515- 421107.
Kijk ook eens op www.oeletoeters.nl

STICHTING MILLENNIUMNETWERK FRYSLAN ORGANISEERT SPONSORLOOP

Op zaterdag 17 september 2011 wordt voor de zevende keer het Festival 2015 in IJlst georganiseerd door de Stichting Millenniumnetwerk Fryslân. Het doel van het Festival is bij te dragen aan de realisatie van de Millenniumdoelen. De Millenniumdoelen zijn acht ambitieuze doelen gericht op wereldwijde armoedebestrijding, die in 2000 in New York werden vastgesteld. Om deze doelen te halen is met name op lokaal niveau ieders hulp nodig. Ook de nieuwe gemeente Súdwest Fryslân wil zich profileren als Millenniumgemeente. Aan het Festival 2015 is sinds 2 jaar de Millenniumloop verbonden. Dit is een estafette- en sponsorloop door een gedeelte van de gemeente Súdwest Fryslân over een afstand van 104 kilometer. Het was een groot succes, vorig jaar hebben 31 teams meegelopen. Er was een enorme teamspirit gedurende de hele loop (en na afloop!). daarbij is een sponsorbedrag bijeengelopen van € 52.000. Dit bedrag is mede tot stand gekomen door sponsorlopen op 4 basisscholen in de gemeente. Het bedrag is tweemaal verdubbeld, nl. door de Wilde Ganzen en The Robertson Foundation. Het uiteindelijke bedrag van € 170.000 is naar The Hunger Project gegaan.

Ook Heeg wordt in de komende Millenniumloop aangedaan en het zou fijn zijn als er dan in het dorp een feestelijke ontvangst is voor de deelnemers. Als u informatie wilt over deelname, tijden etc., dan kunt u contact opnemen met Rina Fokkema of Janet Gietema, tel. 0515-443212. Mailen kan ook: email hidden; JavaScript is required of email hidden; JavaScript is required .

THEMA-AVOND OVER DORPSVISIE HEEG

In oktober organiseert Plaatselijk Belang Heeg een thema-avond over de toekomst van Heeg, m.a.w. hoe zou Heeg zich volgens u moeten ontwikkelen en wat is belangrijk voor Heeg? Het bestuur verzamelt alvast informatie van diverse deskundigen, bijv. de Heidemij, Arcadis, Stichting Doarpswurk, gemeentelijke overheid, woningbouwcorporaties, bedrijfsleven, verenigingsleven, Atelier Fryslân, andere dorpen die al een dorpsvisie hebben opgesteld. Maar vanzelfsprekend willen wij vooral uw stem horen. Wat is uw visie op Heeg?

De nieuwe gemeente Súdwest Fryslân wil van alle plaatsen binnen haar grenzen zo’n visie hebben; projecten en ontwikkelingen die door ons worden aangegeven worden dan eerder (financieel) gehonoreerd. Er komt dus meer verantwoordelijkheid op uw bordje! Maar u krijgt de gelegenheid om uw ideeën en visie te ventileren.

Denkt u vast eens na over hoe Heeg er over 10 tot 15 jaar zou moeten uitzien? Praat er over met uw vrienden, buren, binnen uw vereniging etc. Het bestuur stelt het op prijs als u uw suggesties alvast doormailt, zodat wij met de invulling van de avond rekening kunnen houden met uw inbreng. email hidden; JavaScript is required

Doet u mee?

BOK OVERLEG (Bestuurlijk Overleg Kernen)

Op 15 juni heeft het bestuur van Plaatselijk Belang Heeg weer een regulier overleg met de gemeente. Dat waren we al gewend in onze ‘oude ‘gemeente, maar we zijn blij dat het nieuwe College het belang van dergelijk overleg ook inziet; communicatie is immers een speerpunt van de gemeente Súdwest Fryslân. Op de jaarvergadering zijn al een paar onderwerpen door u opgegeven, en wij hebben ons verlanglijstje inmiddels aan de gemeente kenbaar gemaakt.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Het bestuur.