Idske de Boer

9 september 2011

in Verhalen

Idske woont sinds 2002 in Heeg. Oorspronkelijk komt ze uit Oppenhuizen. Als kind uit een groot gezin is haar al heel vroeg geleerd dat het de bedoeling is, dat je de handjes laat wapperen‼ En dat doet ze‼ Idske is een echt bezig bijtje. Ze is daarbij ook nog eens erg handig. Ze klust, ze naait, je kunt het zo gek niet bedenken of zij kan het maken. O ja en ze maakt ook nog eens bloemversieringen. En daar gaat het nu om.

Idske met haar creaties

Want sinds een jaar bestaat er een website (ook dit wordt in eigen beheer gedaan, met dochterlief) www.natucrea.nl en is Idske haar eigen bedrijfje begonnen. Ze geeft verschillende workshops. Op de foto’s krijg je er een indruk van. Kleine groepen kan ze thuis ontvangen en grotere groepen ontvangt ze graag in het Heempark gebouw.

Creaties van Idske de Boer

Zoals gezegd: het dingen maken en bezig zijn zat er al vroeg in. Veel heeft ze geleerd van haar moeder, maar ook van gewoon doen… Naaien en breien heeft ze altijd gedaan. Het knutselen kwam er later bij. En ze heeft het ook weer aan haar eigen kinderen doorgegeven. Toen ze klein waren, heeft ze vaak met ze aan tafel gezeten, gezellig dingetjes maken. Gewoon een hoop materialen neerleggen en maar zien wat er van komt. In die tijd woonde ze aan een doorgaande weg en heeft ze regelmatig haar kunstwerken aan de straat, om het zo maar eens te zeggen, verkocht… Hartstikke leuk, toch?? Daarna heeft ze via een winkeltje in het dorp haar spulletjes verkocht. Toen de kinderen groter werden, is ze weer gaan werken in de verpleging. Het creatief zijn helpt ook daar. Simpele oplossingen zoeken voor bepaalde situaties. Even anders denken. De collega’s verbazen zich wel eens‼

In Heeg is ze begonnen met wat workshops voor de buurtvereniging. Dat ging zo leuk, dat ze nu de knoop heeft doorgehakt en met haar bedrijfje gestart is. Ik geloof, mede dankzij Gerda Muiser?? De prijzen liggen tussen de 20 en 30 Euro. Zo wil ze het graag houden. Het moet leuk blijven en de mensen moeten waar voor hun geld krijgen.. Ze verkoopt haar spulletjes ook op markten en braderiën. Zo heeft ze een geweldige dag gehad op ons Preuvement. Bijna alles was verkocht. Dus gaat u deze tijd nog naar een zomer(‼)markt ergens in de buurt? U kunt Idske zomaar tegen komen‼ Op de website kunt u kijken voor meer informatie en natuurlijk meteen aanmelden voor zo’n leuke workshop‼ We wensen haar veel succes.

Agnes de Groot