Activiteiten A.K. in It Heechhus

2 november 2011

in It Heechhus

Fryske Jûn mei keunstner Ids Willemsma en muzyk fan GeDoBr.

Byldzjend keunstner Ids Willemsma is foaral bekend troch syn grutte keunstwurken in en rûnom Fryslân. Karakteristyk far sin wurk as byldhouwer binne de grutte stielen bylden in meardere plakken yn Noard-Nederlân. Oan de hân fan dia’s sil hy hy dizze jûn fertelle oer syn wurk, fansels is der ek romte far in protte ferhalen en anekdoates.

GeDoBr

Hoe komme jo der op…

Geert Hager, Douwe Wobbes en Brugt Vries. Hja kinne elkoar fan froeger en binne hjoed de dei belutsen by de nijjiersrevu fan Koatstertille. Mar Geert skreau sa’n protte ferskes dy ‘t Brugt dan op muzyk sette dat hja it skande fûnen om dat lizze te litten. Mei Douwe as tenor is sa it idee ûntstien om mei har trijen GeDoBr op te setten en dêr wolle hja jimme graach dielgenoat fan meitsje.

Yn harren programma sjonge sy oer de earste leafde, de twadde of lettere leafde en as de leafde dien is. Der komme in stik as mannich minsken foarby: Reade Rinus, Reade Kei mei syn Aagje, Durkje, Jaqueline, Blauwe Bertus en fansels ûntbrekke Johannes, Kees en Klaas net. It giet oer de Simmer. It giet oer froeger. Soms steane se der efkes by stil en tinke nei oer libben en dêrnei. Koartom: Fan ‘t iene nei ‘t oare, fan kolder nei emoasje en allinnich mar mei wurk fan eigen hân.

Sneon 5 nov. Oanfang 20.30 oere Yntree 10,- euro Freon 8,- euro

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 19 november komt de goedheiligman weer aan in Heeg! Om half twee legt hij zijn boot aan aan de Syl. Na de rondgang door Heeg, natuurlijk vergezeld met een aantal van zijn Zwarte Pieten begint het feest om half drie in It Heechhûs.

The Amazing Stroopwafels

Wie kent ze niet de klassiekers; ‘Oude Maasweg’ (jawel, vorig jaar nog gestegen naar nr.49!! in de top 2000), ‘Ik ga naar Frankrijk’, Ome Kobus heeft zijn linkerbeen verloren……The Amazing Stroopwafels bestaan uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis – en vaak ook.

The Amazing Stroopwafels

Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco’s of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop.

De afwisseling van speelplekken werkt zeer inspirerend en het enthousiasme waarmee gemusiceerd wordt is onveranderd groot. The Amazing Stroopwafels vormen nog altijd één van de meest gevraagde optredende bands van Nederland. En als het aan hen ligt, gaan zij daar tot lang nadat ze er bij neergevallen zijn mee door.

Zaterdag 19 nov. Aanvang 20.30 uur

Entree 10.- euro Freon 8,- euro

Filmhuis; Spring, Summer, Fall, Winter and Spring. Reg. Ki-Duk Kim

Niemand blijft onberoerd door de kracht van de seizoenen en de jaarlijkse cyclus van geboorte, groei en verval. Dit geldt ook voor een oude en jonge monnik die een kluizenaarshuisje delen dat drijft op een grote vijver, midden tussen de bergen. Met het ontvouwen van de seizoenen wordt ieder aspect van hun leven doordrongen van een intensiteit die leidt tot een nog grotere spiritualiteit – en tragedie. De jonge monnik ervaart het ontwaken van liefde wanneer een vrouw zijn beschermde leven binnendringt. Hij voelt de dodelijke kracht van jaloezie en obsessie, de prijs van verlossing en de verlichting van ervaring…

Maandag 28 nov. Aanvang 20.00 uur Entree 5,- euro Freon 4,- euro

Winterbarren yn en rûnom It Heechhûs Vrijdag 9 december

Iedereen heeft vast wel van die spullen op zolder of in de schuur liggen; schaatsen die te groot of te klein zijn, sleeën, mutsen en wanten, kerst-bomen-ballen-stallen-verlichting etc. Kortom spullen waar je eigenlijk wel vanaf wil maar je weet even niet hoe en wanneer. Op vrijdag 9 december kan je deze ‘winterartikelen’ te koop aanbieden op de tweede-hands vrijmarkt tijdens het allereerste ‘Winterbarren’ in It Heechhûs. Maar er komt nog veel meer; er zal gestreden worden om het I.H.K.D. (Iepen Hegemer Kampioenskip Droechklûnen), er worden winterliederen gezongen en winterverhalen vertelt, er is een heel orgineel elfstedenspel, en natuurlijk worden de aloude spellen ‘mens erger je niet’ en het ‘ganzenbord’ gespeeld en uiteraard is er ….. winterkost. In de volgende Sylboade meer over het komende winterbarren ook al omdat we rekening houden met……..winterweer.

Activiteiten Commissie
It Heechhûs
0515-442593
www.itheechhus.nl