BSO Bernewille

2 november 2011

in BSO Bernewille

Herfstvakantie

Wanneer deze Sylboade uitkomt is het al vakantie geweest. We hebben gewerkt met het thema MAGIE. Dit was een groot succes. We hebben veel geknutseld en een aantal tovertrucs geleerd. Omdat de juffen veel activiteiten hadden bedacht gaan we gewoon lekker door met dit thema! Binnenkort hangen de foto’s bij de BSO.

Kerstvakantie

Ook gaan we weer bezig met de kerstvakantie, de tijd gaat snel! Natuurlijk gaan we werken over het thema kerst, oud en nieuw en winter. In de volgende editie van de Sylboade meer hierover.

En de BSO – Toppers van de maand zijn…

Thom is deze maand topper van de maand. Thom is op 10 oktober voor het eerst naar de BSO gegaan en hij voelde zich er al erg thuis, alsof hij er altijd al was geweest. Helemaal TOP!

De volgende dames zijn ook toppers van de maand omdat ze de BSO aan een grondige schoonmaak hebben onderworpen. En toen ze klaar waren hebben ze heel leuk met een groep kinderen, schooltje gespeeld. Ze hadden alles onder controle en de kinderen vonden het ook erg leuk! Dus Silke, Tessa, Siv en Roos. Bedankt voor de super toffe middag!

Nog een nieuwe Stagiaire

Danielle

Hallo!

Mijn naam is Danielle Dijkstra en ik kom uit Jutrijp. Ik volg de opleiding Pedagogisch medewerker niveau 3 op ROC Friese Poort in Sneek en zit nu in het tweede leerjaar. Op donderdag loop ik de hele dag stage op kinderdagverblijf Bernestins in IJlst en op vrijdagmiddag loop ik stage op BSO Bernewille in Heeg. Hier zult u mij dan misschien ook vaak tegenkomen.  Tot ziens in Heeg of IJlst!

Danielle Dijkstra

Afscheid

We hebben ook afscheid genomen van Roos en Silke , Sietse en Julius. We hopen dat jullie nog wel eens langskomen voor limonade of een cracker, jullie zijn altijd welkom! Natuurlijk zullen we jullie ook nog wel op het schoolplein treffen!

Prietpraat

• Juf zit met de kinderen lekker aan tafel een broodje te eten, het is buiten ontzettend vies weer dus juf zegt: “goh, wat een vies weer he jongens? weten jullie in wat voor seizoen we nu zitten?”

Waarop een kind antwoordt: “Ja, het honkbalseizoen” Gelukkig wist iemand anders dat juf de herfst bedoelde 🙂

• ‘Juf ik wil graag bezemen.’ zegt een kind tegen de juf. Juf weer: ‘En waarmee wil je dat doen dan?’

Kind weer: ‘Met de veger! Bezemen met de veger, kent juf dat niet?’

Kosteloos materiaal

Heeft u thuis nog kosteloos materiaal liggen? Breng ze gerust langs, wij kunnen ze heel goed gebruiken voor onze creatieve kinderen. Dit kunnen o.a zijn: toiletrollen, wol/katoen, allerlei verpakkingsmateriaal. Eigenlijk alle spullen waar kinderen iets van kunnen knutselen!

Triqo’s

Triqo

Sinds een aantal weken kunt u bij Poiesz en Coop supermarkten sparen voor triqo’s. Dit is speelgoed waar de kinderen ontzettend leuke dingen mee kunnen bouwen. Als BSO vinden wij die natuurlijk erg leuk en daarom zijn wij ook triqo’s gaan sparen. Het schiet al aardig op, maar het kan altijd sneller! Daarom wilden wij via deze weg vragen of u met ons mee wilt sparen. Heeft u triqo’s die u niet (meer) gebruikt? Dan kunt u die bij ons kwijt. Alvast bedankt!

TSO nieuws

Met ingang van 24 oktober zullen we de betalingen van de tso strippenkaarten voortzetten. U kunt dan betalen bij BSO Bernewille op de Tollewei 201 en wel op de volgende dagen:

– donderdagen tussen 17.00 – 18.00 uur
– vrijdagen tussen 13.00 – 15.00 uur.

Verder kunt u onze nieuwe TSO informatiebrochure downloaden via de website: www.bso-bernewille.nl

Catalpa
Voorschoolse- tussenschoolse- en naschoolse opvang van kinderen van 4-12 jaar

BSO Bernewille in Heeg
Tollewei 201 achter Talma, telefoonnummer 442223