Natuurwerkdag Heempark succes

7 december 2011

in Natuur in en om Heeg

Heempark van Heeg is op zaterdag 5 november weer helemaal winterklaar gemaakt door ruim vijftig vrijwilligers, tijdens de landelijke Natuurwerkdag. Deze dag werd georganiseerd in samenwerking met Landschapsbeheer Friesland, die o.a. het benodigde gereedschap ter beschikking stelde.

Jong en oud hielp mee het Heempark op orde te brengen.

Het onverwacht grote aantal vrijwilligers maakte dat tijdens deze dag een enorme hoeveelheid werk kon worden verzet, waar het bestuur van het Heempark uiteraard heel erg blij mee is. De inzet van zo veel vrijwilligers is voor het Heempark van Heeg een enorme opsteker.

Er werd door zowel kinderen als volwassenen een grote hoeveelheid snoeihout opgeruimd en de boomgaard werd onder deskundige begeleiding opgeknapt. De dag verliep in een prima sfeer en er was koffie, thee, fris en een heerlijke kop ‘Boeier-soep’ tijdens de middagpauze.

Onder ideale weersomstandigheden werd er door een record aantal vrijwilligers gewerkt. Dit was mede te danken aan een groep van 20 padvinders uit Leeuwarden.

Voor het snoeien van de boomgaard was de ‘Hoogstambrigade’ ingeschakeld.

Tevens waren leden van de ‘Hoogstambrigade’ aanwezig. Deze brigade verricht in de hele provincie deskundig snoeiwerk in hoogstam fruitbomen. Zij waren gevraagd de boomgaard onder handen te nemen.

Jong en oud hielp mee het Heempark op orde te brengen.

Volgend jaar is er weer een natuurwerkdag, altijd op de eerste zaterdag van november.