St. Jozefschool

7 december 2011

in Overig nieuws, St. Jozefschool

Sint Maarten

Het was weer een prachtig gezicht toen de leerlingen van de St.Jozefschool met hun lampionnen door de kerk gingen. Geweldige lampionnen.

St. Maartenviering

Vrijwel allemaal op school gemaakt. Ik zag bijenlampionnen, bloemetjeslampionnen, lampionnen van papiermaché en lampionnen van kippengaas. Vol trots werden de lampionnen op het altaar in de lucht gestoken. Daarna begon de gezinsdienst o.l.v. pastoor van der Weide. Heleen Versteegen vertelde enthousiast het verhaal van Sint Maarten.

Verhaal van St. Maarten

De kinderen beeldden het uit. Er waren diverse Sint Maartenliedjes. Op school waren ze ingestudeerd door juf Mirjam en juf Jurrien. Natuurlijk werd er na afloop getrakteerd! De meeste kinderen gingen na de gezinsdienst met lampion en (nog lege) plastic zak het dorp in voor een avondje Sint Maarten.

 

Keunstwurk

Groep 3 en 4 hebben kunnen genieten van de voorstelling “De witte slang.” Dit sprookje is een verhaal van de gebroeders Grimm. Het werd verteld door mensen van theater Citadel. De kinderen genoten van de voorstelling met een leuk decor en speciale muziek.

Groep 1-2-3

Twee weken is er gewerkt over het thema mijn lijf. Er was een “lijf” hoek waar je van alles kon onderzoeken. De kinderen namen van alles mee waardoor de hoek op een echte dokterspraktijk leek! Er is geplakt en geknutseld. En als afsluiting werd er tijdens de weeksluiting een quiz opgevoerd waarbij de “dokters” hun kennis konden toetsen.

Basketbal clinc

Joepie…. Snel gereageerd op het aanbod en yes…. We zijn ingeloot. Op maandag 14 november kreeg groep 8 een basketbal clinic van Lasaulec Aris uit Leeuwarden.

Echte profs kwamen ons lesgeven en dat was heel leuk!

Sinterklaas

Vol verwachting klopt ons hart… St Maarten is nog maar net geweest of Sint is alweer in het land! Ook dit jaar maken we er samen met het Wraldfinster weer een mooi feest van.

We volgen het Sinterklaas journaal en gaan pepernotenbakken. Natuurlijk zetten we weer de schoen en verwachten we Sint en piet 5 december op school. Waar we dan liedjes en sketches voor Sint en Piet zullen opvoeren.

Uitslag verloting Jozefmarkt

Door een foutje van onze kant is in het novembernummer de uitslag van de Jozefmarktverloting niet verschenen. Daarvoor onze excuses en hierbij natuurlijk alsnog de uitslag. De prijzen (inmiddels met een laagje stof erop….) kunnen worden opgehaald op de Sin Jozefschool.

EHBO

Op 13 december (19.30 uur) wordt er op de Jozefschool een EHBO-avond georganiseerd voor ouders met jonge kinderen. Als U geïnteresseerd bent, kunt U zich opgeven vóór 9 december bij: Mirjam Klein-Lanting, tel 0515-469840 of Nynke Galama, tel. 0515-443563.

Uitslag van de verloting op de Jozefmarkt op 1 oktober 2011

De prijzen kunnen worden afgehaald op de St. Jozefschool