It Heechhus – Evenementen

20 februari 2012

in Evenementen, It Heechhus

Activiteiten A.K. in februari

Workshop Fotografie

Op woensdag 15 en op woensdag 22 februari wordt er door Eric Spijkerbosch van Cires Fotografie een workshop fotografie gegeven in It Heechhûs. Deze is bedoeld voor diegene die net even dat meer wil halen uit hun compact camera. Hoe kom je met eenvoudige tips tot een mooiere foto. Aan bod komen o.a. de compositie, bestaand licht, flitsen en het verwerken op de pc.

De kosten voor de twee avonden zijn 20,- euro per persoon, (incl. een heerlijk kopje koffie of thee) te voldoen op de eerste avond, aanvang 19.30 uur.

Aanmelding kan via email hidden; JavaScript is required of tel. 0515-442593.

Filmhuis It Heechhûs. Angora van regisseur Alejandro Amenábar.

Het is de 4e eeuw na Christus, Egypte is op dat moment onderdeel van het Romeinse Rijk, als er in de straten van Alexandrië een gewelddadige religieuze opstand uitbreekt. Langzaam verplaatst het gevecht zich naar de legendarische bibliotheek. Binnen de muren van dit gebouw vecht de wetenschapper Hypatia met haar leerlingen voor het behoud van de wijsheid van de oude beschaving. Haar jonge slaaf Davus raakt verscheurd tussen zijn geheime liefde voor zijn meesteres en de vrijheid. Als hij de vrijheid wil bemachtigen, kiest hij partij voor de vijand… de Christenen.

Maandag 27 feb. Aanvang 20.00 uur Entree 6,00 euro Freon 5,00 euro

Kinderfilmmiddag in de voorjaarsvakantie.

Zoals bijna gebruikelijk organiseert de A.K. in de schoolvakanties een activiteit voor de jeugd. Deze keer komt er weer een leuke film. Op woensdag 29 februari zal ‘Mijn vader is een detective’ worden vertoond. De film begint om twee uur en de entree is 2,50 euro.

Danny van Zuijlen – Max Tailleur – Ik lach om niet te huilen.

Sam en Moos. Wie kent ze niet? De kameraden van raskomiek en moppentapper Max Tailleur (1909-1990). Decennialang vertelde hij zijn moppen, wietzen en grappen aan het Nederlandse publiek. Meestal in zijn vertrouwde theater De Doofpot, maar ook in theaters in Nederland en ver daar buiten. Verhalen over de Joodse schlemiel die ondanks alles zijn kop boven water weet te houden.

Een voorstelling over een man met de lach en de tragedie. Een leven vol hoogtepunten en diepe dalen. Want hoewel Tailleur en zijn vrouw de oorlog overleefden, verloren ze al hun familieleden. En na de oorlog verweten de overlevenden Tailleur altijd te lachen om de Joodse tragedie. Daarbij had hij nog last van zware reuma die hem zijn hele leven lang kwelde. Maar altijd bleef hij vechten voor zijn eer en grappen. Want wat moest hij anders? Max Tailleur lachte om niet te huilen.

Een ontroerende theatervoorstelling over een leven met grote tegenstellingen en ontroerende momenten, afgewisseld met liedjes en repertoire van deze raskomiek.

Danny van Zuijlen studeerde in 2005 af aan de opleiding theatertechniek van het Grafisch Lyceum Amsterdam en in 2008 aan de theateropleiding De Theaterkade. Hij noemt zich theatermaker. Hij maakte de solovoorstellingen ‘Man-blok-vrouw-gang-blok’, ‘Nooduitgang vrijhouden’ en ‘Waar gehakt wordt is het woensdag’. Bij Helmert Woudenberg speelde hij in de voorstellingen ‘Hannie Schaft’, ‘Koninkrijk, Graafschap en Hertogdom’ en ‘Op hoop van zegen’.

Verder regisseerde hij de musicals ‘Oklahoma’, Moulin Rouge’ en ‘42nd Street’ en de toneelstukken ‘One flew over the cuckoo’s nest’ en ‘Zomertrilogie’.

Zaterdag 3 Maart Aanvang 20.30 uur Entree 10.00 euro Freon 8.00 euro