KDV ‘t Flinterke

7 maart 2012

in 't Flinterke

Puk

Op ’t Flinterke heerst koorts!

Is het de Elfstedentocht koorts, griep of bronchitis? Nee, wij zijn in de ban van PUK! Puk is ziek geworden op ’t Flinterke en wordt druk verzorgd door de kinderen. Puk hoest en laat zijn schaatsen in het vet zitten want zijn neus zegt steeds hatsjoe!

Hij heeft zijn eigen zakdoek in de rugtas en gelukkig vegen de kinderen zijn neus schoon. Hij krijgt de pyjama en moet naar bed! Puk krijgt ook nog een zere keel, de dokter heeft zijn koffer laten staan op ’t Flinterke en zo wordt Puk onderzocht door de kinderen. We kleuren allemaal een eigen zakdoek en maken beterschapkaartjes voor Puk. Deze doen we in de brievenbus en worden weer bezorgd op ’t Flinterke voor Puk.

Zo vermaken we ons overdag op ’t Flinterke. Puk heeft alles waar de kindjes af en toe ook zo’n last van hebben. Puk krijgt goed te eten en te drinken net zoals de kinderen op ’t Flinterke. Als we aan tafel zitten voor wat drinken en fruit zegt Angelina tegen Senna, Tessa en Jurre: “Gean mar drinken, do do en do” Dan zegt Jinte: “In do sit yn it dowehok!”

Op 23 november was er een ouderavond georganiseerd waarbij we nog wat meer konden vertellen over het totaalprogramma Uk en Puk.

Daarbij kwam mevrouw Heeremans-koppel langs van kinderboekenwinkel Bolleboos uit Sneek. Zij vertelde over de ontwikkelingsfases bij kinderen en de daarbij passende kinderboeken. Er was weer veel belangstelling. Na afloop zijn er mooie kinderboeken gekocht. Waarmee we met de koude temperaturen heerlijk hebben kunnen voorlezen.

Kinderdagverblijf ’t Flinterke
Nijedyk 23 8621 BD Heeg
0515-443663