Activiteiten in It Heechhus

19 april 2012

in It Heechhus

Paaskuiertocht en Korenfestival

Na het succes van vorig jaar organiseert de A.K. voor de tweede keer de Paaskuiertocht op Paasmaandag 9 April. Mede dankzij het prachtige weer liepen er vorig jaar een kleine honderd wandelaars mee in de tocht wat voor de organisatie mede aanleiding was om deze nog een keer te houden. Dit jaar heeft men de keuze uit afstanden van zes, zestien en twintig kilometer.

De kortste afstand (6 km.) loopt voornamelijk door Heeg en directe omgeving. De middenafstand 16 km. loopt via ‘De Skou’ over de Âld Skatting langs het spoor via Oudega (voorheen W.) weer terug naar Heeg. De langste afstand de 20 km., is dezelfde route als de tweede maar gaat vanaf Oudega dwars door de landerijen via Idzega weer terug naar Heeg.

Onderweg kan men genieten van het weide landschap, het prachtige uitzicht over het meer en de poelen. Ook kunt U voor wie dat wil een kijkje nemen op een van de vogel -kijkplaatsen waarvan er onderweg enkele staan. Hopelijk kunnen we die dag ook genieten van een mooi voorjaarszonnetje en de daarbij horende ‘maitydslûden’.

Paasmaandag 9 April Starttijd tussen 11.00 en 12.00 uur

Kosten 5,00 euro. Incl. een kop soep en een versnapering.

Voor info www.itheechhus.nl of aanmelding email hidden; JavaScript is required 0515-442593

Ook het Korenfestival zal voor de tweede keer worden gehouden. Zaterdagavond 14 April zullen een zestal koren uit Heeg en omstreken een aantal liederen uit hun uitgebreide repertoire ten gehore brengen. Ook deze keer is de variatie van de koren weer groot, van een plezierkoor tot een mannenkoor, van vrolijke liederen tot smartlappen.

De deelnemende koren zijn: It Willekoar; Net Seure Mar Sjonge; Kommer en Kwel; Martens Cantorij; Kapsones en het Mannenkoor ‘Ons Genoegen’. Evenals de vorige keer heeft Sjoerd van der Veen weer een slotlied gemaakt dat met alle koren gezamenlijk gezongen gaat worden. De presentatie van deze ongetwijfeld gezellige avond is in handen van Coby Ydema en Anja Andringa.

Zaterdag 14 April Aanvang 20.00 uur Entree 6,00 euro