BSO Bernewille

6 juni 2012

in BSO Bernewille

Trommelen voor toekomst!!

In de meivakantie zijn we bezig geweest met het thema: Trommelen voor Toekomst. Dit is een project wat in het teken staat van Afrika. We steunen hierbij het goede doel: Plan Nederland.

De eerste zaterdag in de meivakantie was het tevens opening van het watersport seizoen en daar stonden wij ook met onze snoeppot-raden en touwtrek-attractie. Dit was een groot succes ook al was het best frisjes! En alles wat we hier hebben opgehaald komt ten goede aan Plan.

De rest van de vakantie hebben we maskers gemaakt, djembés versierd, leren trommelen, van rammelaars gemaakt, dvd gekeken wat Plan doet voor de kinderen in Afrika, Afrikaanse hapjes en drankjes maken en deze natuurlijk lekker oppeuzelen.

Op donderdag hadden we een kleine voorstelling voor de ouders. We hebben diverse liedjes gezongen en daarbij natuurlijk getrommeld op de zelfgemaakte djembés en Siv heeft ons ook nog een Afrikaanse dans laten zien onder begeleiding van djembés en rammelaars. Ondertussen kon iedereen genieten van de Afrikaanse hapjes en drankjes. De Afrikaanse fruitdrank was het grootste succes. Hierin zat: mango, ananas, banaan en blikje kokosmelk. Ook hadden we banenbrood gemaakt, spiesjes met mango en ananas en ananas met kokosschaafsel en Ghanese pannenkoekjes (pannenkoekjes met chocopasta, banaan en pinda’s). En allemaal door de kinderen zelf gemaakt!

Dit allemaal stond in het teken om zoveel mogelijk donaties op te halen voor Plan.

En omdat we het zo een leuk thema vonden gaan we hier op een later moment nog eens mee aan de slag. We hadden nog meer ideeën maar de meivakantie was er te kort voor! Dus wordt vervolgd!

EK voetbal

Binnenkort begint het EK voetbal en natuurlijk gaan wij op de BSO ook aan de slag met dit thema. Het speelschema hangt al bij de BSO en zodat we dit op de voet kunnen volgen.

Onze stagiaire Daniëlle heeft een onwijs leuk draaiboekje gemaakt met diverse activiteiten, de Oranjekoorts begint langzaam maar zeker te komen!

Prietpraat

Siv is jarig en staat klaar met haar feesthoed en haar traktatie.
Juf vraagt aan de kinderen: ‘Wie weet er een leuk verjaardagsliedje?
Its weet jij er eentje?’
Its: ‘Ja, fan Hûnekop!’

Wist u dat…….:

  • Berend Ype Krol de snoeppot heeft gewonnen?!
  • Hij met 310 het dichtstbij het goede antwoord zat. Er zaten namelijk 322 snoepjes in
  • We meer dan € 45,- hebben opgehaald voor Plan
  • De foto’s van die week bij de BSO hangen
  • Daniëlle en Saskia, onze stagiaires, op 6 juli een sponsorloop gaan organiseren
  • Juf Marjolein op 31 mei met zwangerschapsverlof gaat
  • We al druk bezig zijn met het bedenken van een thema voor de zomervakantie

Toppers van de maand!

Deze maand is Boaz de topper van de maand. Boaz heeft laatst heerlijke tompoezen gemaakt! Iedereen vond het zo lekker dat ze er stil van waren! Bedankt Boaz!