Nieuws vanuit Talma State

6 juni 2012

in Talma State

Beste dorpsgenoten

In de manage

Dinsdag 8 mei zijn we met 22 bewoners van Talma State naar de manege in Tjerkgaast geweest. Bij deze manege kunnen gehandicapten paardrijles krijgen. Dhr. T. Leenstra, bewoner van Talma State doet hier al meer dan 15 jaar vrijwilligerswerk. Dus werd het tijd om hier met de bewoners heen te gaan. We kregen een rondleiding en er werd ons van alles vertelt over de paarden. Erg leuk om hier eens te kijken.

Opening jeu-de-boule-baan

De week ervoor op woensdag 2 mei is de jeu de boules baan officieel geopend. Was deze voorheen bij het dorpshuis van Heeg, nu hebben wij hem in de tuin van Talma State. Wat een luxe. Er zijn bankjes geplaatst dus we kunnen erbij zitten. De opening kon niet beter want we hadden prachtig weer erbij. Met meer dan 30 bewoners en inwoners van Heeg zagen we hoe het oudste lid (Dhr. Attema) en de oudste bewoonster die lid is van de club (Mw. Gerritsma) de baan openden door als eerste de ballen te gooien. Tussen door kregen we koffie.

In de zomermaanden speelt de club iedere woensdag middag om 14.00 en in juni en juli om 19.00 uur. We hopen dan ook op een zomer met mooi weer zodat we veel gebruik zullen gaan maken van de baan.

In de zomermaanden zal de vakantie centraal staan. Zo gaan we op vakantie naar Spanje, Italië en blijven we in Nederland. In juni is het uiteraard eerst het EK voetbal. Benieuwd wat dit betekent? Loop gezellig binnen.

Op 14 juli ’s middags is het feest in de binnentuin van Talma State.

Thema zal zijn: “Lekker Talma”

Hier kun je van alles bij bedenken niet waar?

Wordt vervolgd.

Vriendelijke groeten,

Foekje Bakker