Toneelspelen is gewoon leuk…

6 juni 2012

in Toneelvereniging De Sminkdoaze

Toneelvereniging de Sminkdoaze speelt ieder jaar een komisch toneelstuk in ons dorp Heeg en Gaastmeer. Een enthousiaste ploeg mensen die toneelspelen als hobby hebben. Het woord zegt het al: spelen. Spelen met een verhaal, teksten, decor, typetjes, leuke rollen, improvisaties, verrassende scenes, etc.

In het najaar beginnen de repetities weer, nadat er een stuk is uitgezocht. De rollen en de bijbehorende karakters worden besproken, teksten worden gelezen, en de eerste ideeen over decor, licht, e.d. komen al op tafel.

Maar toneel is meer dan een tekst uit je hoofd leren, een gekke pet opzetten en spelen maar. De Sminkdoaze wil meer mensen oproepen mee te doen met het verzorgen van weer een paar leuke toneelavonden straks in de winter. Dat kan door een rol mee te spelen in het nieuwe stuk of door mee te helpen met het bouwen van de decors, het maken van de kostuums, of het zorg dragen voor de nodige rekwisieten of andere hand-en spandiensten.

Bij voldoende aanmelding is het ook mogelijk om komend seizoen eerst eens een paar keer uit te proberen of toneelspel iets voor je is.Daarom worden volgend seizoen door de Sminkdoaze ook een paar improvisatieavonden georganiseerd, waarop je op een leuke spontane manier kunt kennis maken met het toneelspel, zonder dat je moeilijke teksten uit je hoofd hoeft te leren. Met veel humor en ook een beetje ernst, gaan we diverse aspecten van het toneelspel uitproberen.Gewoon door te spelen.Workshops worden speelshops. Daar doen ook de spelers van de Sminkdoaze aan mee. En misschien lukt het zelfs wel om bijv. aan het eind van het seizoen een avondvullend programma te brengen met korte eenakters.

Een ander idee is om bij voldoende belangstelling te starten met jeugdtoneel. Zeg maar een jeugdafdeling van de toneelvereniging. En natuurlijk werken we dan ook toe naar een voorstelling in het voorjaar.

Of eerst een aantal workshops waarbij we ook gastdocenten uitnodigen die de fijne kneepjes van het toneelvak bij kunnen brengen.

Je kunt je nu alvast aanmelden om mee te doen. Zowel voor een rol in een nieuw stuk, decorbouw of andere activiteiten, of voor deelname aan diverse workshops, of als je belangstelling hebt voor jeugdtoneel .

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Susan v.d. Bank, tel.442320, of stuur een e-mail: email hidden; JavaScript is required

Gerben Postema, tel 442905.

Direct na de zomervakantie worden de data voor improvisatieavonden bekend gemaakt via de Sylboade en diverse posters.

GP.