St. Jozefschool

3 juli 2012

in St. Jozefschool

Uitjes

Eén van de algemene doelen van een basisschool is de kinderen voorbereiden op een toekomst in de “grote mensenwereld”. Daarvoor moet je deze “wereld” in je klas halen. Dat kan met gewoon lesgeven, werkstukken maken en spreekbeurten. Maar het kan ook andersom. Je kan met je klas ook de “wereld” intrekken. Dat laatste doen we op de Jozefschool graag. We noemen dat uitjes. Uitjes zijn enorm leuk en leerzaam. Hieronder staan een paar van die uitjes. De leerlingen schrijven er over.

IJsmaken bij de Min 12

Spreekbeurt bij Min12

Hallo, mijn naam is Marnix en mijn spreekbeurt ging over ijs en vooral het ijs van de Min 12. We gingen met de hele klas naar de Min 12 en ik en de eigenaar van de Min 12 in Sneek maakten bananenijs. En we deden een quiz met ijs en ik vertelde heel veel over de geschiedenis van het ijs.

Woudagemaal

We reden naar het Woudagemaal met heel de klas. Toen we daar aankwamen zagen we daar onze ogen uit zo groot was het. Toen gingen we naar binnen en het was heel mooi. Toen stonden we bij de kassa, we zeiden dat we van de Jozefschool kwamen, maar ze zeiden dat die reis was geanuleerd. Iedereen schrok wel een beetje. Maar gelukkig mochten we toch verder. Toen begon de rondleiding. De man die de rondleiding gaf, was
bijna net zo oud als het gemaal zelf. Eerst zagen een film. Toen gingen we naar een ruimte waar je allemaal testjes mocht doen. toen gingen we naar een gedeelte waar het Woudagemaal zelf stond. Dat was heel interessant. Het was heel leuk.

Robin

De groepen 6,7 en 8 gaan binnenkort ook nog naar het Titus Brandsma museum in Bolsward.

E.K Koorts Br…

Er is geen kind uit groep 1 die de kleuren oranje, rood, wit en bauw niet kent!
Kleuterjuffen hebben ook voordeel bij de E.K koorts!
Je kunt zelfs het rekenniveau van de kinderen in een paar dagen laten doen stijgen.
Hoe?? Door bijvoorbeeld de snoeppot eerlijk te moeten delen met de kinderen die ook de juiste eindscore hebben geraden!
Wel zijn we dit jaar snel door onze voorraad oranje papier heen.
Hopen dat we nog even van al die mooie knutsel werken kunnen genieten…….?????

Schoolreisje

Emma werd geïnterviewd door het Jeugdjournaal

We gingen dit jaar met de groepen 3 t/m 8 naar dierenpark Emmen. Het werd een hele gezellige en leerzame dag. We werden zelfs geïnterviewd door het jeugdjournaal! De kleuters gaan naar de kinderboerderij in Drachten.

Emma wordt geïnterviewd door een journalist van het Jeugdjournaal. Het gesprek ging over 2 olifanten die zojuist waren overleden. Emma geeft haar mening.