BSO Bernewille

4 september 2012

in BSO Bernewille

Bezoek van een voetballer

Het EK zijn we allang weer vergeten maar zoals beloofd nog een korte impressie van wat we zoal hebben gedaan. We hebben ons eigen voetbal-team gemaakt dmv closetrolletjes omtoveren tot voetballers, er werden enorm veel ‘Buddies’ nagetekend, veel partijtjes gedaan, veel kletsen over de teams/spelers en ga zo nog maar even door.

Ook hadden we Maikel Kampjes, keeper Harkemase boys, uitgenodigd om met de kinderen te voetballen. De kinderen hebben Maikel flink laten zweten, hij moest hard werken! Maikel vond het een leuke middag en we hopen dat de kinderen het ook leuk hebben gehad!

Zomervakantie 2012

Dit jaar hadden we elke week een ander thema. Zo kwam de camping aan bod, natuurlijk de Olympische spelen, Kriebelbeestjes, vies-viezer-viest!, op een onbewoond eiland en water

Hieronder een aantal hoogtepunten:

Voeten schilderen

We hebben heerlijke fruitsalade en fruitdrank gemaakt, broodjes hamburgers gegeten, campingspelletjes gedaan, olympische vlag gemaakt, mini olympische spelen gehouden, een snipperslak gemaakt, zandkastelen gebouwd, gedanst op de muziek en hutten gebouwd, een zand-bad ontworpen en een heerlijk bad genomen (zie foto), de watersproeier ingewijd, (met) onze voeten geschilderd en nog veeeeeeeeel meer….

 

Sponsorloop

Op Vrijdag 6 Juli 2012 was het zover, de BSO Sponsorloop 2012!
In de weken voor de sponsorloop hebben de kinderen zich op kunnen geven voor deze sponsorloop en op 6 Juli waren er 14 kinderen die mee hebben gedaan.

Voordat de kinderen gingen lopen hebben zij allemaal geld opgehaald voor Plan! Nederland.

Op 6 Juli, na school, werd de sponsorloop gehouden. Eerst een glaasje limonade en daarna allemaal klaar staan bij de start! De kinderen hebben erg hun best gedaan en hebben ontzettend veel rondjes hardgelopen. Dit hebben ze met behulp van de aanmoedigende families gedaan. Na het harde lopen hebben de kinderen nog kunnen genieten van een lekkere barbecue en werd bekend gemaakt welk bedrag de kinderen hadden opgehaald voor Plan!.De kinderen hebben € 181,65 opgehaald!   Hardlopers, jullie hebben het super gedaan! En iedereen bedankt voor de leuke middag!

Meidenmiddag op de BSO

Een aantal meiden hadden het idee gevat om een “meidenmiddag” te organiseren. Dat vond juf wel een leuk idee, dus de oog potloden werden geslepen en de maskertjes gekocht! De meiden begonnen die dag met een heerlijk ontspannend maskertje, en dat al liggend in het gras. Daarna werden de haren gekamd en de nagels in allerlei kleuren gelakt.

Tot slot natuurlijk de make-up, als ware Picasso’s gingen de meiden aan de slag. Het resultaat mocht er dan ook wezen!

Het was een geslaagde middag, en volgens mij vonden de jongens de “meiden”middag ook wel erg leuk!

 Wist u dat…….

  • Zowel Juf Mieke als Juf Ria zwanger zijn?
  • Juf Marjolein een dochter heeft gekregen?
  • Haar naam Benthe Fleur is?
  • We een nieuw fruitsoort hebben ontdekt? De BALOEN!

Toppers van de maand!

En deze maand zijn het de zes kinderen die zelf hun superhelden kostuum hebben gemaakt!

Natuurlijk alles in de stijl van ‘Batman’. Zo was er een gekke professor, Robin, Catwoman en andere personages. Omdat deze kinderen alles ZELF hebben gemaakt van onder andere karton en een soort van voorstelling hebben gedaan benoemen wij ze tot TOPPER VAN DE MAAND!

Lutsen-Jan, Wessel, Timon, Lizan, Lorenzo en Boaz, gefeliciteerd!!

Voorschoolse- tussenschoolse- en naschoolse opvang

van kinderen van 4-12 jaar

BSO Bernewille in Heeg

Tollewei 201 achter Talma, telefoonnummer 442223

http://www.bso-bernewille.nl/