De uitslag van de foto wedstrijd

4 september 2012

in Overig nieuws

U heeft nu het eerste nummer van alweer de 31e jaargang van de Sylboade in handen! Een paar maanden geleden hebben wij, als redactie, een oproep geplaatst met de vraag om uw mooiste foto van de Syl naar ons op te sturen. Prachtige foto’s hebben we ontvangen, werkelijk geweldig‼ Na rijp beraad hebben we een hele bijzondere foto uitgekozen.

Maakster van deze foto is Klaasje Zijlstra. Haar foto zal gedurende de hele komende jaargang op de voorkant van onze omslag prijken‼ Als dank willen wij Klaasje even in het zonnetje zetten.  Met de vernieuwde omslag en een bos bloemen in de hand zijn we met een kleine delegatie van onze redactie bij haar op bezoek geweest.

Een prachtige impressie van een dreigende lucht met prachtige verschillen in de kleuren in een totaal compositie van de Syl. Zo omschreef onze voorzitter Marcel Langeland onze motivatie om juist deze foto uit te kiezen. Klaasje ontving met veel plezier de bloemen en nam het eerste exemplaar van de nieuwe omslag graag in ontvangst. Waarna wij natuurlijk op onze beurt van die gelegenheid een foto maakten. Het resultaat daarvan ziet u hieronder…. Gemaakt door Antje.

Een bos bloemen voor de winnende foto.

Op een goede en ook hele koude dag liep Klaasje naar buiten om even een boodschap te doen, toen ze boven de Syl een mooie lucht zag. De boodschap werd even vergeten, want ze ging onmiddellijk terug naar huis om haar fototoestel te pakken om dit moment vast te leggen. Voor Klaasje was dat de gewoonste zaak van de wereld, want dat doet ze wel vaker. Fotograferen is al een hele tijd een hobby van haar. Eigenlijk is het begonnen toen ze nog kind was. Haar moeder was niet echt een held in het fotograferen volgens Klaasje. Zij nam foto’s altijd op een hele bijzondere manier…. Iedereen werd door haar onthoofd om het zo maar eens te zeggen. Een beetje lastig om de mensen te herkennen, toch? Aan Klaasje de schone taak om dit op zich te nemen, zodat iedereen herkenbaar bleef. En ze vond het leuk. Zo leuk, dat ze later een cursus heeft gevolgd. Door drukke andere bezigheden heeft ze het een tijdje links laten liggen, totdat ze in het digitale tijdperk het weer heeft opgepikt. En hoe‼ U zou de prachtige fotoboeken moeten zien, die ze inmiddels heeft gemaakt. Wij mochten er een kijkje in nemen en waren echt onder de indruk. Ze heeft o.a. voor elk van haar zoons een boek gemaakt, dat de eerste 21 jaar van hun leven schetst. Zo’n 350 foto’s per boek! Heel creatief gemaakt, waarbij de foto’s neergezet zijn op de achtergrond van een andere foto. Zo heeft ze veel familie gelegenheden weten vast te leggen. Daarnaast gaat ze regelmatig op stap met haar camera in weer en wind om mooie momenten vast te leggen. U snapt, dat daar een hoop tijd in gaat zitten. Want u kent haar natuurlijk ook als één van onze vier brugwachters. Een taak, die ze óók met veel plezier uitoefent. Dank voor je mooie foto, Klaasje en blijf alsjeblieft fotograferen‼!

Agnes de Groot