Voorwoord

4 september 2012

in Voorwoord

Beste lezer(es),

Na een heerlijk zomerreces ben ik weer achter mijn schrijftafel gaan zitten om dit voorwoord te gaan opstellen. Eerlijkheidshalve moet ik toekennen dat er niet veel vrije ruimte meer op het bureaublad te vinden is, maar dat zal nu na de vakantie wel weer snel veranderen. Zoals voor iedereen is het weer tijd om orde en structuur te vinden na die lekkere vakantieperiode.
Laat ik maar beginnen met het heugelijke feit, dat u nu het eerste nummer van de 31e jaargang in uw handen heeft! Dit is voor ons weer een mijlpaal en we zijn trots dat we dit samen met u, de vrijwilligers en adverteerders weer voor elkaar hebben gekregen. En het zal u wellicht opgevallen zijn: de Sylboade heeft een nieuw “jasje”. De winnende foto van de fotowedstrijd is opgenomen in het ontwerp van de nieuwe omslag. De inzending van Klaasje Zijlstra is unaniem door de jury als mooiste bevonden en zal deze hele jaargang op elke Sylboade te bewonderen zijn. Verderop in dit nummer leest u hier meer over en uiteraard de foto van de prijsuitreiking.
Nu de vakanties voorbij zijn, is het weer tijd voor de jeugd om naar school te gaan.  De basisschoolkinderen kunnen hun vakjes weer vullen met schriften en schrijfgerei. De oudere kinderen op het voortgezet onderwijs hebben de boeken opgehaald en weer fijn voorzien van een stevige kaft. Voor iedereen is het in ieder geval een frisse start met nieuwe spannende uitdagingen.
Ook voor het verenigingsleven treedt een nieuwe periode aan, waarop de activiteiten weer worden hervat. ’s Avonds weer gezellig met vrienden je hobby uitvoeren is leuk, of het nu actief bezig zijn is of dat je je hersens even flink aan het werk zet. In ieder geval kun je onderweg naar het clubgebouw al weer snel je licht op de fiets aanzetten! Ik zeg het niet graag, maar volgens de astronomische kalender begint de herfst op 22 september. Maar als ik even terugkijk naar die kalender, hebben er wel vaker wat “verkeerde data” in gestaan, dus ik wacht het maar gewoon af. Zelfs de weermannen en –vrouwen hebben het er de afgelopen tijd maar moeilijk mee gehad om het weer te voorspellen. Zelfs zo erg, dat het onderwerp weersvoorspelling een eigen nieuwsitem in het journaal was;-) Of bedoelen ze dat met “komkommertijd” in de zomer? Laten wij het in de Sylboade ieder geval maar houden bij zinvol nieuws en een eind breien aan dit voorwoord.
Veel leesplezier met deze nieuwe Sylboade.

Namens de redactie
Marcel Langeland (voorzitter)