Aktiviteiten Talma State

5 maart 2013

in Talma State

Beste Hegemers,

Voor de bewoners van Talma State worden tal van activiteiten georganiseerd, iedere dag valt er wel wat te beleven. Regelmatig staan er op de agenda van de Sylboade activiteiten vermeld, die u als inwoner van Heeg ook mag bezoeken.

Voorheen stond daar ook de Soos op vermeld, deze activiteit van de kerken in Heeg is nu een algemene activiteit – gezelschapsspelmiddagen – van Talma geworden.

Net als voorheen mogen ook de 60-plussers van Heeg aan deze spelmiddagen deelnemen. Daarnaast zijn er geregeld klaverjasmiddagen, waar liefhebbers uit Heeg ook naar toe mogen. Voor beide activiteiten geldt dat zowel vrouwen als mannen welkom zijn. Voor deze activiteiten betaalt u alleen voor koffie en thee. ‘

Kijk voor data op de agenda van de Sylboade.

Lezing en film over weidevogels op vrijdag 8 maart 19.30 uur.

Sytse Terpstra uit Gaastmeer is bestuurslid en veldmedewerker Skriezekrite . Hij toont een film en houdt een bevlogen praatje  over

Foto Mariet Zwart

Foto Mariet Zwart

weidevogels, de Skriezekrite, Kening fan ‘e Greide en alles wat daar bij komt kijken. Hij weet heel veel over de weidevogels, beschermingswerk, het boeren, en is enthousiast en gewend om een praatje af te steken voor boeren, burgers, televisie en beleidsmakers, van dorpszaaltjes tot Provinciehuis aan toe.

Stichting ‘Heech fan Alds’ woensdag 27 maart 19.30 uur.

Op verzoek van de bewoners van Talma, komen de enthousiaste heren van ‘Heech fan Alds’ voor de tweede keer aan de hand van beeldmateriaal over het verleden vertellen. Deze keer staan de verenigingen en feesten van Heeg op het programma. Ook worden er korte films vertoond, destijds gemaakt door Wiebe Zijlstra en zuster van Bruggen.

Dorpsgenoten zijn van harte welkom in Talma State.

De entree voor deze avonden bedraagt € 5,– incl. koffie/thee.

Namens de Cliëntenraad Talma State

Mariet Swart