Bridgeclub Heeg

5 maart 2013

in Bridgeclub Heeg

Het aardige van lid zijn van een bridgeclub is dat, wanneer je dat wilt ook eens een ‘uitwedstrijd’ kan spelen. 3 Februari 2013 was er alweer de 10e Makkumer bridge kroegendrive. Het leuke van zo’n bridgekroegentocht is dat er op verschillende locaties om de beurt door alle deelnemers dezelfde spellen worden gespeeld. Een kleine honderd bridgeparen waaronder vele Friese topspelers zwerven dan al dan niet denkend aan hun (bridge)problemen door het voormalige Vissersdorp.

Ook Heeg was weer vertegenwoordigt met drie paren in één bus; Ben en Nynke, Leo en Maarten en Griet en Piet. Het resultaat was dat zij niet meteen in de voorste regionen waren te vinden maar de gezelligheid staat nog voorop en volgend jaar gaan ze zeker weer!

In de eigen competitie zit de tweede speelperiode erop. Douwe en Louise zijn weer als eerste geëindigd en Renske en Domien met Ane en Eleonora op een gedeelde tweede plaats. Onderaan gaan Itty en Marjolein, Tjitske en Henk en Bart en Jan naar de B-lijn om vandaar uit weer proberen terug te komen naar de A-lijn.

Een keurige eerste plaats in de B-lijn is er voor Ben en Nynke, zij spelen met Aagje en Lies en Christel en Wiebe weer in de A-lijn. Met Piet en Griet wil het dit jaar niet zo vlotten. Maar goed, daar is het aloude gezegde; niet gelukkig in het spel maar wel gelukkig in de liefde….

Een zedige Zeeuwse uit Schouwen,

besloot nooit met een bridger te trouwen.

O nee, zei ze stoer geef mij maar een boer,

want die heren die azen op vrouwen.

bridge-maart