Nieuws van Talma State

5 maart 2013

in Talma State

Beste lezers van de Sylboade,

Met de sneeuw nog op de daken, typ ik dit verhaal. De afgelopen maand waren we helemaal voorbereid op het winterse weer, met Hollandse stamppotten, koek- en zopie kraam en een winterse aankleding. In de nationale voorleesweek, kwamen de peuters bij onze bewoners om voor gelezen te worden uit het prentenboek van het jaar “Nog 100 nachtjes slapen”.

Hadden we in februari een zeer geslaagde avond met toneelvereniging “De Sminkdoos” uit Heeg. En zijn we gestart met de mogelijkheid om gezamenlijk dagelijks te ontbijten in “it Anker” en/of op avond een broodmaaltijd te eten in restaurant “De Fûke”. U bent natuurlijk altijd welkom voor een ontbijt, een warme maaltijd of bij de broodmaaltijd op avond.

In de maand maart staan er weer vele activiteiten op het programma.

In de week van 4 t/m 10 maart is het de week van de weidevogels. Zo is er op 4 maart om 15.30 uur een demonstratie eenden korven talma-maartmaken en op 8 maart is er om 19.30 uur een lezing over weidevogels. De koffie staat klaar!

We hebben op zaterdag 16 maart vanaf 10.00 u tot 13.00 u een Open dag voor Zorg en Welzijn. Wilt u een rondleiding, heeft u interesse om te werken bij Zorggroep Tellens of wilt u andere informatie ontvangen, dan bent u van harte welkom.

Op deze dag zal Talma State ook deelnemen aan NL DOET. NL DOET zet de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Bij Talma State zal er bij het terras een beleeftuin en ontmoetings-plaats worden gemaakt. Er zal een bloementuin komen, met een nl-doetpergola en een zitgelegenheid. Wilt u ook deelnemen als vrijwilliger voor deze ochtend, meld u dan aan op www.nldoet.nl of kom deze ochtend een kijkje nemen bij de beleeftuin!

Groeten vanuit Talma State

Angela Ruivenkamp