Concert Willekoar, X-jong en Miranda van Kralingen

4 april 2013

in Willekoar

Het zangseizoen van het Willekoar wordt dit jaar afgesloten met niemand minder dan Miranda van Kralingen als speciale gast. Het concert vindt plaats op zondagmiddag 7 april om 15.30 uur in de geweldige akoestiek van de gerestaureerde Sint-Josephkerk in Heeg.

Afgelopen november was er een uitwisseling van het Willekoar met het jongerenkoor X-jong – in en uit Bakhuizen – en nu is X-jong in Heeg tevens te gast. Beide koren staan onder leiding van dirigent Louiza Saitova uit Woudsend. Louiza is door haar deelname aan ‘Liet’ en als gast in diverse televisie- en radioprogramma’s bij Omrop Fryslân ook zeker geen onbekende meer. Beide koren zingen afzonderlijk van elkaar, gezamenlijk, maar ook met de bekende zangeres.

Miranda van Kralingen

Miranda van Kralingen

De Nederlandse sopraan Miranda van Kralingen slaagde cum laude voor haar eindexamen aan het conservatorium. Nadat zij een masterclass volgde bij Elisabeth Schwartzkopf in het Amsterdamse Concertgebouw beleefde haar carrière een grootse vlucht: zij zong een slotconcert van de categorie ‘Jong Nederlands Talent’ dat werd uitgezonden op radio en televisie. Een succesvolle Opera en Concertcarrière volgde. Men noemt haar wel de zingende actrice vanwege haar grote acteertalent.

Miranda is populair en zodoende een veelgevraagd concertzangeres in en buiten Europa. Zo zong zij ook in landen als Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Italië, Indonesië, Duitsland, de VS, Australië, China, België en binnenkort dus in Heeg!

Zij geeft diverse workshops en masterclasses, maar ook op het gebied van kamermuziek en in het theater is Miranda actief. Voor haar vocale prestaties in binnen en buitenland ontving zij uit handen van José Carreras de naar hem genoemde Diamond Tulip Award. Ook trad ze regelmatig op voor het Koninklijk Huis. Zo werd zij onder andere uitgenodigd om te zingen ter ere van het vijfentwintigjarig huwelijk van koningin Beatrix en prins Claus, tijdens een staatsbezoek van het Koninklijk paar en voor het 12½-jarig jubileum van Hare Majesteit ’s voorzitterschap van de Raad van State. En wie heeft het niet gezien? Op 02.02.02 zong zij het Ave Maria van Schubert tijdens de huwelijksvoltrekking tussen prins Willem-Alexander en prinses Máxima in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Sinds juni 2004 is Miranda van Kralingen artistiek leider van een operagezelschap
en vanaf september 2010 presenteert zij voor de Tros op radio vier (zondagmiddag van 12.15 tot 14.00) het programma ‘Verzoek op vier’.

Maar Miranda is van meer markten thuis, zo kan zij prachtig vertellen en zingt bovendien ook jazz, blues en gospels. Van welke kanten ze zich in Heeg laat zien? Dat het van hoge kwaliteit zal zijn staat wel vrijwel zeker vast.

De entree voor dit gezamenlijke zondagmiddagconcert bedraagt € 10,– per persoon. In de voorverkoop, uitsluitend bij Drogisterij Jantien in Heeg, kosten de toegangkaarten € 7,50. Graag tot ziens op 7 april.

Namens bestuur en leden Willekoar, Coby Ydema