Nieuws vanuit It Heechhus

5 april 2013

in It Heechhus

logo-heechhusHoewel dit schrijven een maand later wordt gepubliceerd, hebben we na wat aanpassingen besloten het onderstaande nieuws toch met u te delen.

Wellicht dat velen van u al op de hoogte zijn van het vertrek van Minke Andringa, zij heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij Staalbouw Nauta. Na 21 jaar trouwe dienst is dit binnen It Heechhûs een grote verandering. Minke is samen met Jan al jaren het boegbeeld van It Heechhûs en zij is voor velen van u een goede gastvrouw geweest.
Als bestuur willen we haar hiervoor bedanken en het blijft niet bij woorden. In overleg met Minke heeft zij een gastenlijst samengesteld en op 8 maart heeft zij met dit gezelschap stil gestaan bij de afgelopen jaren.

Het vertrek van Minke en de ziekte van Jan Bergsma natuurlijk personele vraagstukken met zich mee. Gelukkig hebben we Sybout Jaasma bereid gevonden voor het vervangen van beiden. Hij is in de afgelopen maanden ingewerkt en is goed op de hoogte van het reilen en zeilen in it Heechhûs’. Sybout wordt ondersteund door een aantal vrijwilligers en we zullen een beroep op de gasten doen om daar waar mogelijk een handje mee te helpen. Bij vertrek van een verenigingsavond zou het al helpen als de stoelen en tafels worden opgeruimd. Het bestuur heeft vertrouwen in Sybout en we zullen als team de komende tijd optrekken.(Elders in de Sylboade een interview met Sybout)

Sinds juni 2012 is er een wisseling in het bestuur. De taken zijn als volgt verdeeld: Jacqueline Nipperus is vice-voorzitter en heeft o.a. het vrijwilligersbeleid in haar portefeuille. Daarnaast onderhoudt ze de externe contacten, samen met de voorzitter. Lucie Gelderblom is secretaris met als aandachtpunt projecten, bijvoorbeeld de dorpstuin di, naast de locatie Talma State, ook in ontwikkeling is bij it Heechhûs. Het thema duurzaamheid zal mogelijk voor het dorpshuis ook een rol spelen in de toekomst. Barbera Smit verzorgt het penningmeesterschap, deelt het vrijwilligersbeleid met Jacqueline en is ondersteunend bij personeelszaken. Janke Postema is voorzitter en heeft als hoofdtaak personeelszaken, externe contacten en participeert in allerlei onderwerpen die het bestuur ontwikkelt .

Naast genoemde taken zijn er nog vele zaken waar we mee bezig zijn. We zijn intussen al een team aan het worden en we gaan voor het behoud van it Heechhûs in de komende jaren. Dit laatste is niet meer een vanzelfsprekendheid, de financiële middelen zijn de afgelopen jaren schaars geworden. We hebben als bestuur een analyse van oorzaken op een rijtje gezet en daarop een plan getrokken. De kosten van personeel moeten omlaag, dat verklaart bijv. de inzet van vrijwilligers, de komende tijd zullen we op zoek gaan naar nieuwe vaste huurders en we zullen actief zijn in het zoeken van nieuwe klanten., Maar bovenal zullen we de maatschappelijke functie die het dorpshuis heeft, continueren en we streven ernaar dat u met plezier blijft komen. Op onze website www.itheechhus.nl treft u altijd een actuele agenda van it Heechhûs aan.

Ook de activiteitencommissie heeft versterking gevonden. Joke Broersma is toegevoegd aan het team. We denken ook aan Carmen v.d. Werf, die erg ziek is en die ook steeds haar energie heeft gegeven voor het dorpshuis. We hopen op een goed herstel.
Veel activiteiten worden door de activiteitencommissie georganiseerd en een prachtig voorbeeld van hun inspanning is de “Dag van de nostalgie” met als slot de Beatle avond op 9 maart jl. Wat een prestatie van deze club vrijwilligers en wat een geweldig bijdrage van velen die iets verzorgd hebben deze dag.

Het was een dag “Voor allen door allen” ….

Vrijwilligers, activiteitencommissie , oproepkrachten, medewerkers en het bestuur ontvangen u graag in it Heechhûs. Het is natuurlijk mogelijk dat bij al deze veranderingen vragen ontstaan. Schroom niet een gesprek met ons aan te gaan als het nodig is. Samen met u willen we zorgen voor een dorpshuis voor allen.

Heeft u zin ons team te versterken? We zoeken vrijwilligers voor het doen van bardiensten op de rustige momenten of in samenwerking met onze gastheer. Daarnaast is er veel werk na grote evenementen en kunnen we heel goed hulp gebruiken bij het opruimen en inrichten van zalen.. Als u zich aanmeldt, beginnen we met een gesprek waarin duidelijk wordt wat u kunt en wilt bijdragen. We bieden u een sfeer van plezier. U kunt zich opgeven bij Jacqueline Nipperus of bij Barbera Smit.

Graag tot ziens in It Heechhûs.

Janke Postema