Volleybaltoernooi voor het KWF

5 april 2013

in Goede doelen

Vanuit het Heechhûs werd mij gevraagd een stukje te schrijven over 6 januari 2013. Nu denkt u vast, wat was er dan die 6 januari 2013… Wel daar speelde zich het volgende af:

Mijn naam is Marije Zijlstra en ik doe sinds dit jaar de opleiding Pedagogiek aan de NHL te Leeuwarden. Per periode (die 6 weken lang is) krijgen wij twee grote opdrachten (P-taken genoemd) en toetsen (tentamens genoemd). Tijdens deze periode kregen we de volgende P-taak : Zet je één dag in voor het goede doel.
Dus ja u ziet hem al aankomen, ik moest me samen met de helft van mijn klas (5 andere meiden) inzetten voor het goede doel. En we kregen hier voor 6 weken de tijd.

Na overleg met elkander kwamen we vrij snel op het idee om te gaan volleyballen voor het KWF. Om te volleyballen hadden we natuurlijk een zaal nodig, ik ben hier voor naar Minke geweest om te vragen wat de mogelijkheden binnen het Heechhûs waren. Minke was meteen enthousiast en zei dat de zaal beschikbaar voor ons was (en dat voor helemaal niets!) !

De agenda werd er meteen bij gepakt om een data te prikken. Het is super om deze medewerking te krijgen als je maar zeer kort de tijd hebt om het te regelen.
Op 6 januari was het dan zover, met in totaal 15 ploegen, waarvan 8 ’s middags (van 14.00 tot 18.00 uur) en 8 ’s avonds (van 18.00 tot 22.00 uur) begon de dag! Nu denkt u past, 8 en 8 is toch 16??! Ja dat klopt, maar omdat wij één team te kort kwamen waren de jongens van ‘Hokje 9’ zo ontzettend aardig (en zeer fanatiek) om ’s middags en ’s avonds mee te spelen!! Heren nogmaals bedankt!!

De sfeer zat er ’s middags meteen in! En was ’s avonds nog altijd aanwezig!
Er werd fanatiek gespeeld en het waren dan ook leuke wedstrijdjes (die 20 min. duurden) om naar te kijken!
Ook was het erg leuk dat merendeel van alle teams niet uit Heeg kwamen maar uit verschillende dorpen/steden. Zo deden er mensen uit Sneek, Leeuwarden, Langweer en zelfs uit de Trynwalden (Aldtsjerk, Gytsjerk, Oentsjerk, Ryptsjerk enz.) mee. Zij waren op de hoogte door onze promotie via Facebook.

KWF volleybaltoernooi

KWF volleybaltoernooi

De teams uit Trynwalden vroegen ons tijdens de voorbereiding wat we met het geld gingen doen. De mannen (7 om precies te zijn) gaan komende zomer de Alp d’Huzes fietsen voor het KWF. Zij vroegen of de opbrengst naar hun Alp d’Huzes actie mocht gaan. Hun eind bedrag wordt daardoor hoger. Natuurlijk gaan wij deze heren helpen en hebben ze na onze zeer geslaagde en gezellige dag: €214,- in ontvangst mogen nemen!

Wij (als klas) willen bij deze nogmaals het Heechhûs bedanken voor hun bijdrage! De zaal, catering enz. allemaal super geregeld!!
Ook willen wij via deze weg de heren van de Trynwalden erg veel succes wensen met het fietsen van de Alp d’Huzes!! Voor meer info of om de heren zelf te steunen, kunt u kijken op: www.cyclingtrynwalden.nl

Namens alle 6 dames,
Marije Zijlstra