Voorwoord

5 april 2013

in Voorwoord

narcissen

narcissen

Hoewel ik dacht dat vorige maand de winter achter ons zou liggen, werden we vorige week nog eens onaangenaam verrast door kou, sneeuw en zelfs ijs! Jawel, de lente is officieel begonnen en de krokussen kwamen op de warmere dagen de grond uit schieten, maar daarna kregen we nog een flinke gure periode te verduren.

Dat niet alleen wij -als mens- hierdoor van slag zijn, is wel duidelijk als je naar buiten kijkt. De vogels weten ook niet meer waar ze aan toe zijn… De kievieten zijn lange tijd niet te vinden geweest. Niet omdat ze zich zo goed verstopt hadden, maar gewoon omdat ze er niet waren! Het is in de afgelopen 25 jaar niet voorgekomen dat het eerste ei op zich liet wachten tot 20 maart. In Friesland is op 23 maart het eerste ei gevonden. Op het moment dat u dit voorwoord leest, is de eierzoekperiode alweer gesloten. Het is dan ook de vraag of het maximum van 6.307 eieren überhaupt gehaald is…

Desondanks houden we de moed erin en blijven we geloven in een prachtig voorjaar! Met de feestelijke opening van het watersportseizoen en tal van andere prachtige activiteiten in ons dorp zullen we de dikke wolken proberen te verdrijven om ruimte maken voor een prachtig zonnetje. Met Koninginnedag zal er wederom vertier zijn in Heeg, er wordt weer in “de kleine klasse” gezeild en er wordt muziek ten gehore gebracht voor jong en oud. Er is gewoon tè veel spektakel in Heeg om hier zo even te noemen, dus verwijs ik u graag naar de agenda in dit nummer.

Dat de Sylboade graag gelezen wordt, horen we steeds vaker van onze lezers. We krijgen zelfs reacties vanuit ver buiten Heeg. De diverse terugkerende rubrieken worden aandachtig gelezen en met de breinkraker wordt menig lezer bezig gehouden. Uiteraard zijn we blij om dit te horen en ook uw mening en suggestie nemen we graag ter harte. Ook kritische opmerkingen horen daarbij en zullen wij meenemen ter verbetering.

Laat ik het hier maar bij houden en u de rest van deze Sylboade laten lezen.
Heel veel plezier!

Namens de redactie
Marcel Langeland (voorzitter)