Voorwoord

13 mei 2013

in Voorwoord

Geachte lezer(es),

Bijgekomen na een druk en gezellig weekend in Heeg, schuif ik weer aan mijn bureau om deze Sylboade in te leiden. Laat ik beginnen met het feit dat ik me erg vermaakt heb tijdens de opening van het watersportseizoen. Veel standjes in de dorpstraat, gezellige muziek en opgetogen bezoekers op de straat en boten! Een goede aftrap voor het nieuwe seizoen! foto voorwoordOp het moment van verschijnen van dit blad, is de inhuldiging van de nieuwe koning voltrokken. Met de enorme voorbereidingen verwacht ik dat we terug kunnen kijken op een bijzondere gebeurtenis. Voor Koninginnedag was er ook in Heeg een leuk evenement georganiseerd.

Niet alleen de koning wordt gehuldigd, maar ook minder bekende – maar zeker niet minder belangrijke mensen – worden ook gehuldigd! Zo kunnen we u melden dat ook een eigen Hegemer een lintje heeft mogen ontvangen: Tjerk Zijlstra. Voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk bij onder andere de kerk, heeft hij uit naam van de koningin dit lintje opgespeld gekregen. Het is momenteel mei vakantie, dus tijd voor de jeugd om lekker buiten te spelen. En dat ze zich niet hoeven te vervelen blijkt wel uit de diverse artikelen in deze Sylboade om creatief in Heeg bezig te zijn. Ook voor de oudere jeugd staat de agenda weer boordevol.

Heechspanning is hier een goed voorbeeld van. Laten we hopen dat het net zo’n spektakel wordt als de voorgaande jaren!
En mocht u nog tijd over hebben, dan bent u vast in de tuin of op het water te vinden. Met Pinksteren, de fiets Elfsteden tocht en het mooie weer in het vooruitzicht is het volop genieten!

In deze Sylboade zult u tevens een inlegvel aantreffen: de jaarlijkse enveloppenactie van de Sylboade. We hopen ook dit jaar weer op uw steun mogen rekenen om door te gaan met ons prachtige dorpsblad.

Namens de redactie
Marcel Langeland (voorzitter)