C.M.V. Crescendo Heeg

1 juli 2013

in Crescendo

logo-crescendoCrescendo zoekt (oud)muzikanten voor deelname in een ‘scratchorkest’ om gezamenlijk met Fanfare Crescendo Heeg en “De Bogerman BigBand” op zondag 10 november 2013 een concert te geven in Dorpshuis “ ’t Heechhûs” te Heeg.

WAT IS SCRATCH?

Scratch komt van de Engelse uitdrukking ‘to start from scratch’ ofwel ‘met niets beginnen’. En dat is precies wat het is: samen met (zo veel mogelijk) andere liefhebbers uit Heeg (en omstreken) een paar (lichte) muziekstukken instuderen, zonder dat je lid bent van Crescendo Heeg. En ook is het niet nodig dat je al eerder met elkaar gespeeld hebt.

Het idee is om 3 dinsdagen (22 en 29 oktober plus 5 november) op de repetitieavond met Crescendo te oefenen waarbij je je plaats inneemt als slagwerker of (blaas)muzikant. Dan repeteer je onder leiding van de dirigent de stukken in, waarbij je voor zover nodig/mogelijk instrumentarium van Crescendo krijgt. Waarschijnlijk doen we ook op zondagmiddagmiddag 3 november voorafgaand aan de concertdatum een repetitie. Op 10 november voer je vervolgens samen, met en in de fanfare en Bogerman Bigband, de ingestudeerde werken uit voor een enthousiast publiek.

Scratchorkest is een activiteit vol muziek, plezier, ontmoetingen en verrassingen. Een ervaring die je iedereen gunt. Dat kan ook, want iedereen mag meedoen, mits je minimaal 2 jaar ervaring hebt (gehad) met musiceren (of A-diploma muziekschool), van recente datum of in het verleden! Ook al zijn je muzikale kwaliteiten niet (meer) 123 van “topniveau”, zolang noten lezen en muziek maken er nog maar inzitten na een paar keer oefenen.

Natuurlijk stellen we deze vraag niet zomaar. Als bestuur zijn we jaarlijks zeer actief in het enthousiasmeren van de jeugd op de basisschool om iets met muziek te gaan doen. Om nu ook weer eens de groep oudleden, oudmuzikanten en oudere jeugd / volwassenen te benaderen, dit initiatief. Door een paar keer mee te doen aan onze repetities en vervolgens je vaardigheden te tonen door mee te spelen tijdens het concert, hopen we een stukje enthousiasme te bereiken waardoor we samen een geweldig concert neerzetten. En het muzikale vonkje weer te doen ontbranden.

Mocht je je na het lezen van dit stukje willen aanmelden om aan het scratchorkest deel te nemen, dan kun je je aanmelden voor 15 september 2013 op email hidden; JavaScript is required.

Het bestuur van Crescendo Heeg.