Nieuws vanuit Talma State

1 juli 2013

in Talma State

Beste lezers,

In Talma gaan de eerste collega’s al met vakantie, bij het typen van dit verhaal. De vakantiemedewerkers hebben zich weer aangemeld en kunnen ook bijna aan de slag. En ook een aantal bewoners van Talma hebben al genoten van een midweek vakantie in Vinkega en wat hebben ze het getroffen met het weer.

In de week van 3 juni vertrok er een bus met bewoners uit Talma State, Teatskehûs en Nij Ylostins, richting Vinkega. Daar hebben zij kunnen genieten van een rondvaart door Giethoorn, een rondleiding bij de gevangenis van Veenhuizen en hebben ze heerlijk kunnen genieten van een picknick.
Een geweldige vakantie, waar ieder weer volop van heeft genoten.

insecten hotel

insecten hotel

Bewoners konden ook in de maand juni “ tuinmaand”, mee naar het Heempark voor een wandeling en verhalen, en werd er een insecten hotel gemaakt.

In de maand juli is het thema “poëzie”, met op woensdag 24 juli een gedichtenmiddag met o.a. Griet Witbraad en dwarsfluit muziek. Op zondag 28 juli om 9.00 uur, is er een gezamenlijk ontbijt met gedichten en zal de poëzie maand afgesloten worden met een open podium op woensdag 31 juli om 15.00 uur.
Op vrijdag 12 juli om 19.30 uur komt Bob Reek, met muziek uit de oude doos. Wilt u dit mee beleven, kom dan gerust langs in De Fûke.

Augustus wordt ook een maand vol activiteiten, zo kunnen de bewoners varen door de Luts, komt Hylke Speerstra met de Findeliersdagen en komt de trekzakgroep “de Pûdelûkers” uit Heeg op 27 augustus om 19.30 uur.

Voor iedereen een fijne zomer toegewenst.

Een zonnige groet van
Angela Ruivenkamp

  Zomer
Als regen zwijgt
een vogel zingt
zon danst tussen
witte wolken
de lach klinkt
van een kind
een zonnebloem
staat te wuiven
dan mag van mij
de zomer blijven