Unihockey

1 juli 2013

in Overig nieuws

unihockey team

unihockey team

Dit jaar heeft Heeg een nieuwe sport aan het programma toegevoegd. Er wordt sinds deze winter Unihockey gespeeld. Op initiatief van Helga Kooystra en Akke de Jong werd gestart met een groep van 16 dames.

Unihockey/floorball wordt gespeeld in een sportzaal, met gewone schoenen, kunststof sticks en een harde plastic gatenbal. De spelregels zijn vrij eenvoudig, waardoor de sport laagdrempelig is. Unihockey wordt met herenteams, met damesteams en soms ook gemengd gespeeld. Omdat floorball/unihockey een snelle en dus vermoeiende sport is, beschikt een team eigenlijk altijd over meerdere spelers, die continu doorgewisseld mogen worden

Een floorballveld is net zo groot als een zaalvoetbalveld 40 bij 20 meter. Om het veld staat een 50 cm hoge boarding, waardoor de bal vrijwel altijd in het spel blijft. Net als bij ijshockey staan de doelen in het veld, waardoor de spelers achter het doel door kunnen spelen. Naast het officiële floorball/unihockey bestaan er ook varianten die op een kleiner veld gespeeld worden, zoals kleinveld met keeper in een halve sporthal en kleinveld zonder keeper in een halve sporthal of gymzaal.

In Heeg wordt er met een klein veld gespeeld waarin meestal drie tegen drie wordt gespeeld. Het enthousiasme is erg groot en er wordt erg fanatiek gespeeld, inmiddels wordt er op meerdere fronten en ook in de derde helft gewerkt aan team building. De training wordt gegeven door Dennis Ottenhof als sport docent verbonden aan het RSG en gepassioneerd unihockey speler.

Vanaf volgend jaar wordt er ook gestreefd om een training voor de jeugd te starten. Het dames team speelde op 2 april de laatste wedstrijd en ging daarbij de uitdaging aan tegen de partners. Een leuke manier om die kennis te laten maken met unihockey. En het moet gezegd op inzet kwamen de heren nog niet eens slecht uit de verf!!!

Er wordt uitgekeken naar het nieuwe seizoen. De verwachting is dat er begin oktober weer wordt gestart.

U.H.H.