Basisschool ‘t Wrâldfinster

5 november 2013

in It wrâldfinster

Natuurdag in het Rijsterbos

Op vrijdag 27 september heeft groep 8 in het Rijsterbos een natuurdag beleefd. Het was een prachtige dag om het bos in te gaan, het zonnetje scheen volop! ’s Ochtends hebben we eerst met elkaar een wandeling gemaakt door het bos, waar de boswachter ons van alles vertelde over onder andere de geschiedenis van het bos en over verschillende paddestoelen en boomsoorten. Daarna is de groep in tweeën gesplitst en heeft één groep de boswachter geholpen met het kappen van bomen zodat andere bomen (bijv. de beukenboom) weer meer ruimte krijgen om te groeien. Wat een bomen zijn erg omgezaagd door de kinderen! De andere groep heeft onderzocht of er in dit bos eventueel wolven zouden kunnen leven. Dit deden ze door verschillende opdrachten te doen en vragen te beantwoorden. Ook hebben de kinderen nog een renspel gedaan met vragen over de wolf. Na de middag zijn de groepen omgewisseld en zijn er weer heel wat bomen gekapt en gezaagd! Het was een heerlijke en leerzame dag in het bos! Bedankt groen doen!

Schoolklimmen

De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) organiseert de SchoolKlimCompetitie (SKC) om de klimsport te promoten. Wij Bente en Tessa, waren gekwalificeerd voor de Friese kampioenschappen wandklimmen. Samen met Jan-Willem, Evan, Riemer-Durk en Erik hebben we dat gewonnen, Daardoor mogen we nu naar Nieuwegein voor de landelijke finale! We kregen ieder een blauw shirt voor ons team. Toen we gewonnen hadden was iedereen super blij en heel enthousiast. We kregen een mooie beker en ieder een medaille met nummer 1 natuurlijk. Nu op naar Nieuwegein!!!!!!

Groetjes Bente & Tessa

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek heeft jaarlijks een ander thema. In 2013 is het thema Sport en Spel met als motto: Klaar voor de start!

Sporten brengt overwinningen, nederlagen, hoogte- en dieptepunten. Sporten is spannend, leerzaam en het vormt ons deels tot wie we zijn. Dit levert stof tot mooie verhalen, die zelfs de minder frequente lezer zullen boeien. Op woensdag 2 oktober hadden we de opening van de kinderboekenweek. Groep 1 en 2 hebben hierbij een toneelstuk opgevoerd genaamd ‘Arno en de bal’. Dit was een groot succes! Op woensdag 9 oktober is er een boekenruilmarkt gehouden. Kinderen mochten boeken inleveren die ze zelf niet meer lezen en hiervoor mochten ze andere boeken uitzoeken. Op deze manier hopen we de kinderen te stimuleren om weer nieuwe boeken te lezen, zonder dat dit geld kost! Dit jaar organiseren we een teken- en schrijfwedstrijd door de hele school.

Het verhaal heeft als thema ‘De spannende wedstrijd” Het is de bedoeling dat de leerlingen in de klas tijd krijgen om een verhaal en/of een tekening te maken. Deze moeten ingeleverd worden voor dinsdag 16-10. Elke leerkracht zoekt dan de twee mooiste verhalen en de twee mooiste tekeningen uit. Per bouw zijn er dan prijzen te winnen, gouden en zilveren griffels en gouden en zilveren penselen. Op donderdagochtend is de prijsuitreiking om 10:30 in het speellokaal.

Dierendag

Natuurlijk zetten we op dierendag weer de dieren in het zonnetje. Ook leren we weer heel veel over dieren en hoe je met ze om moet gaan. Op donderdagmiddag en vrijdagochtend mochten de kinderen kooidieren of knuffels mee naar school nemen om deze te laten zien en er wat over te vertellen. Op vrijdagmiddag mochten 15 kinderen een dier meenemen om hier een mini spreekbeurt over te houden. De overige kinderen van groep 5 t/m 8 konden hier in groepjes van 5 langs lopen. Na afloop mochten de kinderen stemmen op hun favoriete dier.