De Veer van Feike Attema en Joke Broersma

5 november 2013

in De Veer

Tsja en dan zomaar krijg je de vraag van Anne en Tetsje of wij de veer niet over willen nemen, nou dat leek ons wel wat!veer-nov

Mijn naam is Joke Broersma en ik woon nu sinds een jaar of 6 samen met Feike aan de Tsjerkesleatswei hier in Heeg. Ik ben geboren en getogen in IJlst als jongste ( en enige ) dochter van Theunis en Sjaan Broersma, met nog 2 oudere broers ( Jan en Liekele ) boven mij. Na de basisschool en het voortgezet onderwijs aan het Bogerman in Sneek koos ik voor een opleiding als SPW-er maar kwam er tijdens mijn eerste stage al achter dat dat helemaal niet mijn ding was, dus op zoek naar wat anders.

Na vele tests om te kijken waar mijn interesses lagen en waar ik geschikt voor was kwamen we uit bij de Bloemendetailhandel aan het AOC in Leeuwarden,wat ik met succes heb afgesloten. Wat een prachtig vak en nog steeds het beroep waar mijn passie ligt! Lekker creatief bezig zijn en vaak ook de emoties van mensen overbrengen in het bloemwerk wat je maakt, prachtig!

Feike en ik hebben elkaar ( zoals zoveel ) in het uitgaansleven ontmoet en na een kleine pauze elkaar weer terug gevonden in november 2003, dus al bijna 10 jaar heel gelukkig samen! Vorig jaar februari kwamen we erachter dat we zwanger waren van ons eerste kindje, toen kon ons geluk helemaal niet meer op! Na een pittige start van de zwangerschap met 2 ziekenhuisopnamen door hyperemesis (veelvuldig overgeven met uitdroging tot gevolg) verliep de zwangerschap verder prima! Riemer is een heel tevreden, lief en ondernemend mannetje en vanaf het moment dat hij er was kunnen we ons geen leven meer zonder hem voorstellen. Wat hobby’s betreft heb ik er wat teveel en niet genoeg tijd om er echt aandacht aan te besteden…

Sinds vorig jaar november zit ik in het bestuur van de A.K van It Heechhûs wat ik heel erg leuk vind, ik had niet gedacht dat ik zoveel plezier zou beleven in het organiseren van dingen. Mede hierdoor ben ik ook erg geïnteresseerd geraakt in theater en toneel, zoveel dat u mij wellicht volgend jaar ziet schitteren in de voorstelling van De Sminkdoaze, wie weet??

Ja en dan is het mijn beurt. Mijn naam is Feike Attema, 32 jaar oud, geboren en getogen in Gaastmeer als eerste zoon van Wypke en Dieuwke en broer van Sjouke. Na de basisschool in Gaastmeer en het Bogerman in Sneek heb ik de machinistenopleiding aan het Soma college gedaan, eerst in Ede maar later in Harderwijk. Hier heb ik heel wat beleefd! Ik werk in ons familiebedrijf F.Attema Heeg en dat doe ik al 13 jaar met veel plezier, ik ben voornamelijk shovelmachinist maar ik kan eigenlijk alles wel.

Zoals zoveel hier uit Heeg en omstreken heb ik tijdens mijn tienerjaren veel tijd doorgebracht in de Âld Wâl, hier heb ik Joke ook ontmoet. Dat waren mooie tijden, Joke viel vooral voor mijn geouwehoer, samen hadden ( en hebben ) we nog veel lol! Zoals Joke al zei ben ik vorig jaar de trotse vader geworden van Riemer, wat een prachtig mannetje! Mijn hobby’s zijn motor rijden, MotoGP kijken (samen met Joke), met Riemer tijd doorbrengen en met de maten van hokje 2 op kultureel uitje gaan! Nou dat was het wel zo’n beetje! Wij geven de veer graag door aan mijn maat Gerrit Pieter Koopmans en zijn vrouw Yvonne.