Duurzaamheeg.nl

17 december 2013

in Overig nieuws

Berichten van Doarpstún Heechduurzaam-heeg-okt

Groente- en beweegtuin Talma State

Dat de pergola inmiddels gerealiseerd is aan de voorzijde van Talma, heeft u wellicht gezien. Maar waar blijven nou die groenten? Ze komen eraan, in het voorjaar!

Het wordt niet alleen een groentetuin, maar ook een beweegtuin: de tuin zal worden uitgebreid met een aantal beweegtoestellen voor ouderen (en jongeren). Jeantine van de fysiotherapiepraktijk was hier al een tijd mee bezig en we werken nu samen om er één mooie tuin van te maken. De herfstmarkt in Talma leverde hiervoor als het prachtige bedrag van 1980,- euro!

We hopen dat deze winter de drainage en overig grondwerk gedaan kunnen worden. Dan kunnen we in het voorjaar de groentebakken plaatsen en echt beginnen met het verbouwen van groente!

Groen Dichterbij

Wat we erg leuk vinden is dat we meedoen aan de Wedstrijd Groen Dichterbij van het Oranjefonds. Hiermee kunnen projecten die meer groen in de buurten brengen een geldbedrag winnen om hun plannen te realiseren. Doarpstún Heech heeft een plan ingediend voor herinrichting van de groenruimte en het plein rondom het Heechhús. Gerrit Terpstra heeft hiervoor afgelopen jaar een heel mooi ontwerp gemaakt en daarmee zijn we door de eerste ronde gekomen. We zijn nu samen met nog twee intitiatieven uit Friesland genomineerd.

En nog meer goed nieuws: Op 23 november heeft Dorpstuin Heeg tijdens het Grote Groen Dichterbij evenement in Amersfoort een cheque gekregen van 10.000 euro voor het realiseren van een groen dorpsplein bij het Heechhus!! Hier zijn we natuurlijk geweldig blij mee, meer informatie over de plannen en stand van zaken in de volgende Sylboade.

Berichten van Werkgroep Energie Duurzaam Heeg

Inloopavond Werkgroep Energie Duurzaam Heeg op dinsdag 10 december

Op 10 december a.s. is er een informele inloopavond in de kelder van It Heechhûs georganiseerd door de Energie-groep van Duurzaam Heeg. Vanaf 19.00 uur bent u welkom om met ons van gedachten te wisselen over diverse onderwerpen op het gebied van duurzame energie. Er is die avond informatie beschikbaar over de lopende subsidies en programma’s van de gemeente en provincie. De Sinne Ekspert van Ús Koöperaasje geeft onafhankelijk advies over zonnepanelen. U kunt Sybrand Frietema, als één van de oprichters van Ús Koöperaasje, vragen stellen over duurzaam energie inkopen. U kunt informatie krijgen over isolatiemogelijkheden. Maar we zijn ook heel benieuwd naar uw ideeën over duurzaam Heeg.

We zien u graag op 10 december tussen 19.00 tot 21.00 uur in de kelder van It Heechhûs!