Heechspanning

17 december 2013

in Evenementen

Benefietavond Heehspanning
15 februari 2014

Het lijkt nog ver, 15 februari, maar het wordt weer een gedenkwaardige dag. Om meerdere redenen natuurlijk. Velen van ons zullen die ochtend nog bezig zijn met het openen van roze enveloppen. Ze herlezen kaarten van anonieme afzenders. Ik denk aan ‘Boer zoekt vrouw’- achtige postzaktaferelen aan de keukentafel. Sint Valentinus is overduidelijk de beschermheilige van posterijen.

Om al die emoties in het dorp een veilige uitlaatklep te geven hebben we gemeend een feest te moeten organiseren op zaterdagavond 15 februari. Een feest met vaste elementen: live muziek, een tapkraan met voldoende fusten, sterke verhalen, gastoptredens en natuurlijk het gezelligste publiek uit de verre omtrek. Zo’n feestje dus…

Goede verstaanders hadden het vast al begrepen. Dit is geen gewoon feestje, dit is de Hegemer Benefietjûn voor Heechspanning! Al jaren het leukste midwinterfeest met een missie: geld bijeen drinken en zingen voor de artiesten op ons straattheaterfestival op Hemelvaartsdag 29 mei.

Zoals elk jaar vragen we een aantal dorpsgenoten of ze het podium willen beklimmen en in de huid van hun favoriete artiest willen kruipen. Ze worden dan live begeleid door “The Stand-In”. Stuk voor stuk ervaren muzikanten die in de afgelopen jaren Nana Mouskouri, Anouk, de Sex Pistols en zelfs G3 erdoor hebben gesleept.

Het bestuur van Heechspanning heeft dan ook twee heldere vragen: ”kom je op ons feestje?” en “zing je mee op 15 februari?”. Een aantal artiesten heeft zich al aangemeld maar we zijn beslist nog op zoek naar wat talent met lef! Aarzel niet, geef je jezelf, of een ander , op bij één van onze bestuursleden. En gedenkwaardig zal het worden!

Met dank en Heechspanninggroet,
Antje, Aukje, Arnold, Bokke, Feddy, Freerk, Maaike, Paula, Rein en Thijs
www.heechspanning.com