Heeg promotie

17 december 2013

in Overig nieuws

Heeg Promotie is een feit!

Op woensdagavond 14 november werd in het Dorpshuis “Heeg Promotie” opgericht.

Door de in grote getalen aanwezige bestuurders en vertegenwoordigers van Hegemer organisaties was het draagvlak groot voor het oprichten van het nieuwe ” Heeg Promotie”!

Dagvoorzitter Kees Alberts gaf aan de aanwezigen uitleg wat nu precies het belang is van deze onafhankelijke stichting met een bestuur samengesteld uit afgevaardigden van organisaties uit Heeg.

De taken van Heeg Promotie zijn o.a.:
– coördineren en ondersteunen van evenementen, feesten, manifestaties en de talloze activiteiten die in Heeg georganiseerd worden;
– promotie maken voor Heeg in het algemeen en voor de activiteiten in het bijzonder;
– spreekbuis zijn naar de Gemeente Súdwest Fryslân bij coördinatie en het aanvragen van subsidies en vergunningen;
– Kennis en ervaring delen;
– samenwerking op organisatiegebied bevorderen;
– werken aan gastheerschap en gastvrijheid.

Met Heeg Promotie spelen we in op de nieuwe gemeentelijke toeristische visie rond het Toeristisch Huis dat in 2014 en verdere jaren vorm zal krijgen. Het versterkt de positie van plaatselijke organisaties als deze gezamenlijk hun belangen naar de gemeente communiceren en uitdragen.

Heeg is in Zuidwest Friesland een van de belangrijkste toeristische kernen met een groot aantal plaatselijke initiatieven. Wij willen als Hegemers graag een actieve rol spelen en nu al stappen zetten en bouwstenen aandragen die aan de bouw van het Toeristisch Huis kunnen bijdragen. Daarvoor is samenwerking en coördinatie in Heeg absoluut noodzakelijk!

De deelnemende organisaties worden binnenkort schriftelijk uitgenodigd voor de eerste vergadering, waarin het bestuur gevormd wordt en de afgevaardigden zitting nemen. Ook zal tijdens de eerste vergadering het doel en de werkwijze van deze onafhankelijke stichting “Heeg Promotie” zijn definitieve vorm moeten krijgen.

De nu reeds deelnemende partijen zijn:
Ondernemersvereniging Heeg, OVH 2000 Plaatselijk Belang Heeg, PBH
Duurzaam Heeg/Heechhûs Heechspanning,
Heech Yn’t Findel, Horeca Ondernemers Heeg, HOH
Heechsimmerfestival, Timmerdorp/Zomerprogramma Vereniging EHBO Afdeling Heeg

Een aantal Hegemer organisaties en commissies konden deze donderdagavond niet aanwezig zijn, maar ook zij zullen worden uitgenodigd voor de eerste vergadering.

Vanuit het dorp was er ook gezonde belangstelling van een aantal particulieren.
Wilt u met uw organisatie ook betrokken zijn bij “Heeg Promotie” dan zien wij uw bericht graag tegemoet.
U kunt daarvoor contact opnemen met Rein Brouwer.