Kledingruil Heeg

17 december 2013

in Overig nieuws

Kledingruil Heeg, editie nr. 2! Maar liefst 83 deelneemsters!

Kledingruil Heeg

Kledingruil Heeg

Op woensdag 30 oktober jl. vond er in MFC “It Heechhûs” de tweede editie van Kledingruil Heeg plaats. De eerste editie van dit evenement in het voorjaar van 2013 was zo’n groot succes dat editie nr. 2 niet langer op zich kon laten wachten.

Kledingruilbeurzen
worden steeds
populairder, maar zie je in Friesland nog niet veel. Het leuke van ‘ruilen’ is shoppen met een gesloten beurs; nieuwe items in je garderobe en andere dames blij zien worden met jouw ingebrachte kledingstukken! Het is een duurzame, milieubewuste vorm van shoppen. Ook kon je je versleten textiel meenemen. Dit kon gedeponeerd worden in de vrolijk beschilderde textielcontainer van ‘Fair Fibers’ en Humana. Zij sorteren het textiel en recyclen het.

Op dinsdagavond 29 oktober en woensdagmiddag 30 oktober kon je maximaal 10 items inbrengen waaronder dameskleding, tassen en accessoires. Uitsluitend items van goede kwaliteit. Voor ieder ingebracht kledingstuk/accessoire kreeg je punten (min. 1 en max. 5) waarmee je tijdens de kledingruilavond kon shoppen.

MFC “It Heechhûs” was wederom de locatie van Kledingruil Heeg. In de sfeervolle café ruimte was de ontvangst met koffie/thee en huisgemaakte lekkernijen (die zo te zien zeer in de smaak vielen). Na een openingswoord van Lucie kon het ‘ruilen’ beginnen. De grote zaal van MFC “It Heechhûs” was één groot shopwalhalla! Wat een keuze en diversiteit in maten en stijlen!

Wij zijn wederom verrast door het enthousiasme van de deelneemsters en hebben bij het afrekenen van de punten gezien hoe goed iedereen geslaagd is.
De overgebleven kleding is door Sytske Bakker opgehaald voor stichting “Dorcas’’. Zo weten wij zeker dat het goed terecht komt.

Wij willen alle deelneemsters bedanken voor de komst naar Kledingruil Heeg! Houd onze facebookpagina; ‘Kledingruil Heeg‘ in de gaten voor de derde editie.

Met vriendelijke groet,
Team Kledingruil Heeg