Nieuws vanuit Talma State

17 december 2013

in Talma State

Beste Sylboade lezers,

Bij het typen van dit verhaal, is Sint met zijn pieten net weer gearriveerd in Nederland en geniet ieder weer van pepernoten, chocoladeletters en ander snoepgoed.
Een week eerder was het Sint Maarten en ook in Talma kwamen de kinderen van school langs, om hun lampion te laten zien en versjes te zingen.

beweegmaand

beweegmaand

Afgelopen maand was het thema “Bewegen”, zo waren er meerdere activiteiten gericht op sport en bewegen. Natuurlijk de wekelijkse gymnastiek, bewegen met de Wii, zittend volleyballen en tennissen in het atrium en gingen een aantal bewoners naar de beweegtuin in Joure.

En natuurlijk was er de Herfstmarkt in Talma State, de opbrengst was ten bate van de dorps- en beweegtuin.
Deze middag werd volop bezocht door bewoners, familie en mensen uit het dorp.
De opbrengst van deze middag was dan ook geweldig, met het verkopen van poffertjes, zelfgemaakte spullen in de Talma kraam, spelletjes, het draaiend rad en de giften kwamen we op € 1980,00 !!!
We willen iedereen bedanken die deze dag, tot een top dag heeft gemaakt en dan met name: de standhouders, vrijwilligers, sponsors en bezoekers.

BEDANKT ALLEMAAL!

Op vrijdag 1 november vierden wij de kwaliteitsdag met bewoners en familie op de middag, en ’s avonds hadden we dit samen met de vrijwilligers. Want ook zij verzetten veel werk in Talma en dat wordt enorm gewaardeerd door zowel de bewoners als de mede-werkers. Zij konden genieten van een Chinees buffet en was er muziek met Combo Bauke van der Woude.

In de maand december is er ook weer veel te beleven in Talma, zo gaan we op woensdag 18 december kerststukjes maken en op vrijdag 20 december is er het jaarlijks kerstdiner met de bewoners.

Op dinsdag 10 december om 15.00 uur is er een bingo voor Serious Request, de gehele opbrengst gaat naar
3 FM Serious Request. Komt allen!!!

Op vrijdag 24 januari, komt het vrouwen folk- en shantykoor “Fair Maidens” optreden in de Fûke.

Het zal u misschien wel zijn opgevallen, dat de balkons van de aanleunwoningen zijn geschilderd en dat het aanzicht enorm is verbeterd afgelopen maand. Komende maand zullen er hekwerken geplaatst worden rondom Talma i.v.m. de sloop.
In januari zal het gebouw definitief gesloopt worden en zal de grond ingezaaid worden met graszaden. Nu maar hopen dat koning winter ons niet in de weg gaat staan.

Vanuit Talma State wens ik u namens alle bewoners en medewerkers alvast fijne feestdagen toe en een goed nieuwjaar.

Groet,
Angela Ruivenkamp