Energiewerkgroep Duurzaam Heeg

12 maart 2014

in Overig nieuws

Update Energiewerkgroep Duurzaam Heeg

Op dit moment zijn wij als Energiewerkgroep bezig om met behulp van Ús Koöperaasje en de Friese Milieufederatie een juridische vorm te geven aan ons initiatief in Heeg. Een basis om de vele plannen die er zijn voor een duurzaam Heeg structureel vorm te geven. Spannend en intensief, maar nodig voor de toekomst. In de jaarvergadering van Plaatselijk Belang Heeg op 23 april a.s. vertellen wij u meer hierover.
Tijdens de jaarvergadering stellen wij tevens een aantal stroommeters kosteloos ter beschikking. Hiermee kunt u twee weken uw stroom gebruik in de gaten houden. De meeste mensen schrikken van wat sommige apparaten verbruiken. Uiteindelijk geldt meten is weten. En zo hopen we u bewuster van uw energieverbruik te maken.

Energiesprong Sneek wordt Energiesprong Súdwest-Fryslân!

Wellicht heeft u het al gelezen gemeente Súdwest-Fryslân heeft besloten om alle inwoners te laten profiteren van Energiesprong. Op www.energiesprongswf.nl kunt u lezen wat Energiesprong Súdwest-Fryslân inhoudt. U kunt zich via de website aanmelden voor een Quick Scan van uw woning voor 85 euro. De eerste 200 aanmeldingen krijgen 40 euro korting op dit tarief. Tevens vindt er op donderdag 17 april a.s. een informatie avond plaats in It Heechhus, van 20.00 tot 22.00 uur. Ook hiervoor kunt u zich via de website aanmelden.

Ús Koöperaasje en Noordelijk Lokaal Duurzaam Energie

Als u bij een van onze bijeenkomsten bent geweest, heeft u vast ook gehoord van de Fryske Enerzjy Koöperaasje. Op dit moment is deze coöperatie, die officieel Ús Koöperaasje heet, bezig met het oprichten van een energiebedrijf, de NLD, Noordelijk Lokaal Duurzaam Energie. De NLD wacht momenteel op de toewijzing van de vergunning door de Autoriteit Consument en Markt. Wij hopen dat dit spoedig gebeurt, zodat de bewoners van de noordelijke provincies hun stroom duurzaam en lokaal kunnen kopen. Kijk voor meer informatie op http://nldenergie.org

Bezoek onze website www.duurzaamheeg.nl voor het laatste nieuws.