Nieuws vanuit Talma State

12 maart 2014

in Talma State

Beste Sylboade lezers,

sneeuwman TalmaDe januari maand stond in Talma State in het teken van de winter.
Er zijn winterse hapjes gemaakt, we hebben wintersporten op de Wii gedaan, en een echte winterquiz.
Hoogtepunt was deze maand de ‘winterwandeltocht’.We kregen eerst een verhaal van de ijskoningin  onder het genot van warme chocolademelk. Daarna gingen we in groepen door Talma en ook naar buiten. Het was prachtig verlicht met vuurkorven en ballonnen met licht. Alle bewoners konden op de foto met de sneeuwpop en na de winterse tocht stond er snert klaar.

Op donderdag 30 januari zijn we met een hele groep medewerkers van Talma State gaan flyeren door heel Heeg. Dit ging op ludieke wijze met een versierde duofiets en een megafoon! In de flyer wordt er uitgebreid informatie gegeven over het activiteiten abonnement, het wonen in Talma State, maaltijdservice en de vele andere faciliteiten die wij u kunnen bieden.

“De geboorte van het Talma koor”
Zo is het begonnen: Alle bewoners hebben een brief gekregen in december, met de vraag om lid te worden van een nieuw koor. Al snel stroomden de opgave strookjes binnen en eind december stond de teller op 19 leden!
Ook heeft het koor 2 hulpleden nl: Fokke van Ommen en Griet Teerenstra. Woensdag 29 januari was de eerste repetitie in de Fûke. Meine Verbeek heeft geholpen met de voor-bereidingen en nam deze repetitie voor zijn rekening. Nog een beetje onwennig zijn we begonnen met do re mi etc. en waren we al goed opgewarmd. Nog geen half uurtje later klonk er al een heus koor!
Nu neemt Balt de Vries het dirigeer stokje van Meine over.

afbraak TSDe laatste muur van het sloop gedeelte ging 6 februari om en er is nu gestart met het weghalen van het puin en de grondwerkzaamheden. Volgens planning zijn de sloopwerk-zaamheden eind februari afgerond. De vrijkomende grond wordt ingezaaid met graszaden. Het liefst zouden we direct zien, dat er nieuw gebouwd wordt. Maar gebouweigenaar Elkien, heeft er op dit moment de financiële middelen niet voor.

Er staan op dit moment circa 12 mensen op de wachtlijst voor de aanleuningwoningen en dat is positief. Het laat zien dat mensen graag in Talma State willen wonen, met de voorzieningen in het dorp en in het huis zelf.

In februari hadden we het thema ‘zo wil ik ouder worden’.
We waren in gesprek met elkaar, hoe wil ik ouder worden.
Maatschappelijke stagiaires hebben de afgelopen weken heel wat interviews afgenomen bij de bewoners van Talma State. Hoe is het om ouder te worden, wat zijn de verschillen met vroeger ouder worden en nu. En zijn er nog wensen. Alle interviews hingen in het atrium en waren de hele maand te bewonderen. Er hingen collages rond dit thema, er stond een stand over dementie en er stond een ware wensenboom waar ieder zijn wens in kon hangen.

De maand maart staat in het teken van muziek!
Op vrijdag 7 maart word deze om 16.00 uur geopend en wordt ook de naam van het Talma koor bekend gemaakt.
Donderdag 20 maart om 19.30 uur is er een muzikaal optreden van Cocco Belle.
En op zondag 30 maart om 15.00 uur zal het Talma koor voor het eerst optreden in de Fûke.

Voor alle activiteiten bent u welkom in Talma State en de koffie/thee staat altijd klaar.

Met vriendelijke groet,
Angela Ruivenkamp