Peuterspeelzaal it Pikepoltsje

6 april 2014

in It Pikepôltsje

pikepoltsjeWilt u uw kind opgeven voor de peuterspeelzaal? Of wilt u meer informatie? Dat kan natuurlijk!
Pjutteboartersplak “It Pikepôltsje” Tollewei 201 8621 CX Heech Tel: 06-46586382 www.itpikepoltsje.nl

Wat hebben we gedaan?

De nationale voorleesweek is geweest. Heleen Verstegen heeft over een krokodil voorgelezen aan de peuters en de bewoners van Talma. Aan het eind pakte ze haar gitaar erbij en begon een lied te zingen waarbij de peuters konden bewegen. Een groot succes.

We hebben een nieuw vriendje op de groep!
Hij heet Puk en ziet er zo uit:
puk Puk is onderdeel van het programma Uk en Puk. Een programma om de gehele ontwikkeling van peuters te stimuleren. Puk wordt in de groep volop gebruikt als handpop en speelpop. Hij sluit aan bij de belevingswereld van de peuters, die nu al dol zijn op Puk. Ze spelen graag met hem en betrekken hem bij de dagelijkse gebeurtenissen. Toen Puk bij ons aan tafel fruit zat te eten vroeg één van de kinderen verontwaardigd: “waarom heeft Puk nog geen drinken?!”

Puk wordt bijvoorbeeld gebruikt bij de taalontwikkeling. Zo vroeg hij deze week steeds hoe iedereen heette. Ook bedacht Puk een mooi spel met proppen papier die we moesten verstoppen. Bewegen en kennis van begrippen; In de kast, onder de bank, op de tafel. Toen Puk vond dat het een rommelwerd hielp iedereen mee opruimen en stopten we alles in de papierdoos.

Samen met Puk hebben we een schilderij gemaakt om de muur te versieren. Dat hebben we in groepjes van 3 gedaan. De kinderen hebben Puk verteld wat je nodig hebt om te verven. Puk was helemaal verbaasd dat de kinderen met geel, blauw en rood andere kleuren konden toveren. “Fijn dat je bij ons komt spelen Puk!“

Nieuwe peuters:

We mogen twee nieuwe peuters verwelkomen: Amber Visserman en Marrit van der Velde. Fijn dat jullie bij ons komen spelen! We wensen jullie een hele leuke tijd op It Pikepôltsje.

Uitspraken van peuters:

Afke: Kijk wat we “doege”
Owen tegen de vader van Thijs: “Is Thijs jouw vader?”

“Kleine” noot van het bestuur:

Binnenkort worden de jaarlijkse donateursgelden weer geïncasseerd. Als u het volgende nummer op uw afschrift ziet staan weet u dat het Pikepôltsje bij u heeft geïncasseerd: NL27ZZZ410004350000. Wilt u meer informatie of heeft u vragen neem dan contact op met de penningmeester van It Pikepôltsje: Grietje Ykema.

In de tweede week van februari zijn we de straat opgegaan om te collecteren voor Jantje Beton. Met uw gift steunt u allerhande projecten die ervoor zorgen dat kinderen veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen!

Iedereen hartelijk dank voor de financiële steun!

Flexibele opvang op It Pikepôltsje

Handen in het haar?!
Een belangrijk sollicitatie gesprek, maar geen oppas voor je ondernemende peuter?! Breng hem naar It Pikepôltsje!

Vanaf nu biedt It Pikepôltsje flexibele opvang aan op alle ochtenden, voor de kinderen die ingeschreven staan bij de peuterspeelzaal.
Er zijn momenteel een aantal plekken vrij waar jullie allen gebruik van kunnen maken.
Kosten: 8 euro per ochtend.
De voorwaarden zijn:
• Het kind moet ingeschreven staan bij It Pikepôltsje.
• De kosten zijn 8 euro per ochtend. Dit moet op de ochtend zelf contant betaald worden.
• Het kan alleen als er een plek vrij is, u kunt dit navragen bij Geeske vanaf twee weken voor de betreffende datum, tot op de ochtend zelf. (tel nr: 06-46586382)
• Uw kind komt de hele ochtend. Tussentijds brengen en halen kan niet, dit is te onrustig.