St. Jozefschool

6 april 2014

in St. Jozefschool

Hiep, hiep hoera Thijs Hoornveld is 4 jaar geworden en gaat nu naar groep 1! Welkom bij ons op school, Thijs!

Even voorstellen:

voorstellenJuf Femke: Ben 23 jaar en woon in Beetsterzwaag, ben sinds dit schooljaar invalleerkracht op verschillende scholen in Friesland. Mijn hobby’s zijn lezen, films kijken en muziek. Ik speel gitaar. Sinds drie weken sta ik voor de groep 3/4 van juf Yvonne en juf Gazalli. We werken hard, maar hebben het ook erg gezellig.

Juf Mirjam: Mijn achter naam is de Groot. Samen met Marcel hebben we 2 zoons van 2 en bijna 4 jaar, Thomas en Rutger. We zijn in oktober verhuisd vanuit Rotterdam terug naar ons “heitelan” en wonen op dit moment in Echtenerbrug. Ik heb nu een gezellige kleutergroep en werk dan ook met veel plezier hier op de St-Jozefschool.

Valentijn groep 1 en 2.

In de week van 3 t/m 14 februari hebben we gewerkt n.a.v. het thema: Valentijn/vriendjes. Wat hebben we veel gedaan; de klas hing al snel vol met heel veel hartjes.Er werd geverfd, getekend en geknipt, niet alleen de hartjes kleurden rood, maar ook alle kleutersnoetjes.
Ook maakten we nog een Valentijnscadeautje: koekjes , natuurlijk in de vorm van een hart. Met de hulp van 3 bak-moeders en 1 bak-opa werd het een prachtig resultaat !! Ja, er hing deze twee weken bij de kleuters veel liefde in de (bak) lucht!

Spreekbeurten.

spreekbeurtNa de kerstvakantie zijn de groepen 5 en 7 losgegaan met het geven van hun spreekbeurten. Allereerst is groep 7 begonnen. Zo konden zij hun spreekvaardigheden laten zien aan groep 5. De mooiste PowerPointpresentaties en Prezi’s kwamen voorbij. Er waren zelfs al kinderen die geen briefje meer nodig hadden tijdens het presenteren en kinderen die al heel goed hun zenuwen onder bedwang hielden. U kunt het zo gek niet verzinnen en het kwam voorbij: baby’s, kauwgom, zebra’s, Nepal, James Bond,Titanic en nog veel meer.

Nu groep 7 de spreekbeurten heeft afgerond is groep 5 aan de beurt. Zij vinden het best wel spannend, zo’n eerste keer spreken voor de klas. Gelukkig hebben ze goed kunnen kijken en luisteren naar groep 7 en hebben zij daar een goed voorbeeld aan gehad. Heel knap dat kinderen dit al zo goed kunnen want wat zijn er veel spreekbeurttalenten in Heeg!

Crea-middag op de Sint Jozefschool.

Elk jaar verzinnen creatieve ouders en vrijwilligers samen met de leerkrachten opdrachten voor de bovenbouwleerlingen. Ook in het jaar 2014 zijn zij begonnen aan een reeks van acht opdrachten. Iedere week weer een andere, creatieve opdracht. Vrijwel alle kinderen zijn altijd erg enthousiast om de dinsdagmiddag te vullen met het werken met handen en hun creatieve vermogen.
Om te beginnen leren de kinderen figuurzagen, dit onder leiding van ‘pake’ Andries. Hij begeleidt de kinderen erg goed en zij zijn ook erg enthousiast wanneer het zaagwerk ook daadwerkelijk op een vogel lijkt. ‘Beppe’ Suze maakt leuke en kleurrijke pompoenen van wol. Ook wordt er dit jaar geschilderd, daar helpt Aukje Labordus bij en zij pakt het erg professioneel aan. Sommige kinderen ontpoppen zich als ware kunstenaars. Freya Zandstra maakt van vilt prachtige magneten die de kinderen helemaal zelf maken.

Natuurlijk ontbreekt Vronie van Asma niet bij dit crea-circuit. Met een bak vol ijscostokjes maken de kinderen onder haar leiding prachtige gebouwen. Zij bevindt zich in het lokaal van juf Lieke die een poging waagt de kinderen verschillende vlechttechnieken aan te leren. En wanneer u het lokaal van meester Jeroen binnentreedt zult u daar naast ‘beppe’ Suze ook Helma Paternostre aantreffen. De kinderen zijn helemaal enthousiast over origami. Zij hebben daar onder andere springende kikkers gemaakt. En als laatste van deze reeks opdrachten kunt u de heerlijke lucht op de gang ruiken van hartige muffins. Daar helpt Gerda Muiser bij, zodat de kinderen precies weten hoe zij dit moeten fabriceren. En een prettige bijeenkomst is dat er vaak een muffin over is, daar zeggen de leerkrachten geen nee tegen! Bedankt ouders en vrijwilligers!!!

Cito

De CITO eindtoets zit er weer op. Groep 8 heeft drie ochtenden keihard gewerkt. Super! Ook zijn ze afgelopen maand naar de opendagen geweest van de verschillende middelbare scholen.

Carnaval

carnavalOp vrijdagmiddag 21 februari vieren wij Carnaval.
Alle kinderen, dus ook de kleutergroepen, komen dan geheel verkleed op school om Carnaval te vieren. De activiteitenraad zorgt voor goede muziek en wij dan kunnen hossen in de polonaise. Iedere groep verzorgt een optreden en groep acht maakt elf zotte regels.
Een deskundige jury gaat de twee mooist verklede, maar ook best hossende en feestvierende Carnavallers uitzoeken. Zij komen in aanmerking voor de oorkonde. Natuurlijk horen serpentines bij Carnaval, alleen confetti is verboden. Ouders, die mee willen feesten zijn (verkleed) van harte welkom.

In de volgende Sylboade leest u wie er hebben gewonnen.