Workshop Zaai

6 april 2014

in Overig nieuws

Doe mee met de workshop “Zaai!”

Maak een goede start voor plantjesruilmarkt (10 mei, zie elders in deze Sylboade) en kom naar de workshop ‘Zaai!’ op donderdag 13 maart (20:00u) in It Heechhûs.

Tips, trucs en natuurlijk zaaien
Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag met verschillende methodes om vanuit zaad planten te kweken. Je gaat met goedkope en originele materialen zelf zaaibakjes maken.
Je kunt kiezen uit planten als: tomaten, peterselie, basilicum, goudsbloem, petunia maar ook onbekendere soorten als zegekruid, bolderik en verbena. Je leert wanneer en hoe je de kleine zaailingen moet verplanten, hoeveel water je moet geven, waar je zaaibakjes het beste kunnen staan, wanneer ze naar buiten mogen, etc.

Alles wat je maakt en zaait, mag je mee naar huis nemen.
Kosten zijn: 7,50 euro. Inbegrepen zijn: koffie/thee en alle zaaimiddelen (bakjes/potjes, grond, zaad).

Geef je op bij Helma Paternostre
Ook als je eerst meer wilt weten, bel of mail.

Over thuisgekweekt.nl
Vorig jaar was ik (Helma Paternostre) een van de organisatoren van de plantjesruilmarkt. Nu was ik al menig jaar enthousiast tuinierster maar afgelopen jaar heb ik ontdekt, hoe leuk het is om zelf op een iets grotere schaal planten te vermeerderen, gewoon in eigen tuin. Zaaien, stekken, scheuren, ik deed het dat het een lieve lust was. Ook dit jaar ga ik weer aan de slag. Voor de plantjesruilmarkt natuurlijk maar nu ook voor mezelf. Je kunt me vinden op verschillende markten met planten, tweedehands potten (met of zonder planten), zaadjes en andere tuinartikelen. Daarnaast zal ik dit jaar een aantal workshops geven. Houd mijn website www.thuisgekweekt.nl in de gaten voor alle activiteiten en data.