De Veer van Jaap van der Meer

9 mei 2014

in De Veer

Tsja, en dan wordt je ineens overvallen met het blijde nieuws dat je de veer over mag nemen, Andries bedankt!!

Mijn naam is Jaap van der Meer. Geboren op 9 februari 1983 in Uitwellingerga. Na ongeveer een jaar in Uitwellingerga te hebben gewoond naar Sneekveer-mei verhuisd waar mijn broertje Bauke is geboren en waarmee ons gezin compleet was. Na de lagere school naar de Mavo gegaan en vandaar via de MTS naar de HTS met in het achterhoofd de droom om het bouwbedrijf van mijn ouders over te nemen. Na 15 jaar met veel plezier in Sneek te hebben gewoond zijn we naar Oppenhuizen verhuisd waar mijn ouders en broertje nog altijd wonen.

Nadat ik was afgestudeerd aan de HTS kon ik bij bouwbedrijf Friso aan de slag waar ik op kantoor de werkbegeleiding deed voor grote klussen zoals een bejaardentehuis in Hoogezand en de bouw van een basisschool en peuterspeelzaal te Uithuizermeeden. Mijn Laatste grote project waar ik aan mee heb gewerkt is de bouw van Theater Sneek. Na 3,5 jaar vol uitdaging bij Friso werd de werkdruk op kantoor binnen het familiebedrijf te groot en ben ik daar aan het werk gegaan.

In Oppenhuizen ben ik in aanraking gekomen met het skûtsjesilen. Eerst in de IFKS C-klasse gezeild bij Durk Overwijk op de Twee gebroeders het skûtsje van Top & Twel, daarna bij Karel Kuiper gezeild in de kleine A op het skûtsje de Elizabeth waar we kampioen mee zijn geworden. Vervolgens de kans gekregen om de overstap te maken naar de SKS op de Sneker pan bij Douwe Visser hier vier prachtige jaren gehad en ook één keer kampioen geworden. Na twee jaar niet te hebben gezeild was er een plekje voor me op het Drachtster skûtsje de Twee gebroeders bij Douwes broer Albert Visser. Hier ook twee geweldige jaren gehad. Nu door de drukte op het bedrijf heb ik voor het skûtsjesilen helaas geen tijd meer.

Zoals ik al zei om de druk op kantoor te verlichten in het familiebedrijf gestapt, dat is nu ca. drie jaar geleden en in oktober 2012 heb ik het bedrijf, bouwbedrijf van der Meer uit Sneek, van mijn ouders overgenomen. We zijn een middelgroot bouwbedrijf, we doen onder andere nieuwbouw, verbouw, restauratie, renovatie en onderhoud. Het bedrijf bestaat al sinds 1890 en ik ben de vijfde generatie die aan het roer van dit bedrijf staat. Volgend jaar bestaan we 125 jaar, reden voor een feestje! Een project waar u ons misschien van zou kennen is de bouw van het nieuwe crematorium aan de rondweg in Sneek.

Anderhalf jaar geleden ben ik met Jelke Vellinga eens om tafel gaan zitten en samen met architectenbureau Zijlstra zijn we Verde bouw gestart. Het idee hierachter is om ruime, duurzame, energiezuinige en onderhoudsarme eengezins-, starters- of leefloopwoningen op te zetten tegen een betaalbare prijs. We zijn momenteel in IJlst maar ook in Heeg, op de plek van de oude St. Jozefschool actief. Voor meer informatie kijk eens op onze website, www.verdebouw.nl

In 2007 heb ik mijn vriendin Ilse van der Pol ontmoet en sinds 2010 wonen wij samen op de Tollewei in Heeg, waar in december 2012 ons dochter Lieke bij kwam. We zijn enorm verrast door de belangstelling, kaarten en kadootjes die we hebben gekregen na de geboorte van Lieke, het is misschien rijkelijk laat maar nog bedankt daarvoor!!

Hoewel we hier aan een drukke straat wonen hebben we toch een gezellig buurtje waar af en toe wordt vergaderd op de stoep. Tijdens een van deze vergadering hebben we middels een stemronde bepaald dat de eer van de veer nu aan Rudy Gerritsma ten beurt valt. Rudy succes ermee!!