Nieuws van SSS

17 juni 2014

in SSS Heeg

23 maart Surhuisterveen
Op deze zondag hadden Baukje Wijnja en Lisa Adema hun 1e wedstrijd voor plaatsing voor het Friese kampioenschap in de 3e divisie. Helaas moest Lisa uitvallen vanwege een slepende rugblessure.
Baukje mocht aantreden in de 3e wedstrijd van de dag. Door bijna foutloos te turnen mocht Baukje op de tweede trede van het ereschavot plaatsnemen.

29 maart Lemmer
De meisjes van niveau D2 en D3 moesten op deze zaterdag hun 2e plaatsingswedstrijd turnen.
Bij de meisjes Instap D2, waren Iris Wijbenga en Iris Koudenburg weer goed op dreef. Door weinig fouten te maken en keurig turnen konden deze dames aan het eind van de wedstrijd beide op het ereschavot plaatsnemen. Iris Wijbenga werd deze dag eerste en Iris Koudenburg won de 3e prijs. Beide dames mogen door deze prestatie naar het Friese kampioenschap.
In de categorie pupil D2 waren er 3 meisjes van SSS in actie Ymkje Altenburg, Anna Bergstra en Siv v/d Kaaij. In deze categorie won Ymkje Altenburg ook deze wedstrijd de eerste prijs. Zij mag dan ook naar de Friese kampioenschappen. Anna en Siv turnden ook een goede wedstrijd, maar doordat ze bij de vloer een onderdeel vergaten zakten ze in het klassement net buiten de prijzen.
Tot slot mochten Thialda Visserman en Theresa Bergstra hun wedstrijd turnen in de categorie pupil1 D3. Met respectievelijk een 10e en een 17e plek werd een prima prestatie geleverd in een groep van 46 turnsters. Door deze uitslag hebben beide dames zich nog geplaatst voor het Friese kampioenschap op 17 mei.

29 maart Duiven
Baukje Wijnja mocht afreizen naar Duiven voor de halve finale voor het Nederlandse kampioenschap. Met een 7e plaats heeft Baukje zich geplaatst voor het Nederlandse kampioenschap in Waalwijk.

5 april Workum
Niv. 11 en 12 hadden hun 2e wedstrijd.
Op deze zaterdag mocht Hester Talstra vroeg uit de veren om haar Warming up al te beginnen om 8.45 u. Net als de eerste wedstrijd turnde Hester weer een keurige wedstrijd. Deze keer werd een 4e prijs behaald in de categorie Instap niv.11 en werd plaatsing voor het Friese kampioenschap binnen gesleept. Dit zal op 24 mei plaatsvinden.
Een wedstrijd later stond Rebecca van der Sande al weer klaar. In de categorie Pre-instap2 niv.11 turnde Rebecca een keurige wedstrijd, maar kwam Rebecca nog niet aan de prijzen toe.
12 april Rutmer Talstra 1e in districtfinale Noord Nederland jongens
Kersvers Fries kampioen Rutmer Talstra werd op deze dag ook kampioen van Noord Nederland in Lemmer in de categorie Benjamin niv. 15. Door op alle toestellen stabiel te turnen kon Rutmer ook dit kampioenschap aan zijn erelijst toevoegen. Rutmer gefeliciteerd!

Onlangs Fries kampioen geworden Toon Driezen kon dit succes niet herhalen bij deze districtsfinale. Op deze dag was een 3e prijs in de categorie Instap niv.13 een zeer goede prestatie, want er werd geturnd in een zeer sterk deelnemersveld.

Ook turnde Douwe Abma in dezelfde categorie. Helaas viel Douwe buiten de prijzen.

Plaatsing voor Friese kampioenschappen
Onlangs is bekend geworden welke dames zich geplaatst hebben voor de Friese kampioenschappen bij de keuze oefenstof op 10 mei.
In de categorie Jeugd1 supplement G – Daimy Nieuwenhuis
In de categorie Jeugd2 supplement G – Anna Wijbenga
In de categorie Jeugd1 supplement F – Bente Vlas

Voor meer informatie/foto’s enz. kunt u kijken op onze website

Groeten,
bestuur en leiding gymnastiekvereniging S.S.S. Heeg