Timmerdorp Heeg 2014

17 juni 2014

in Evenementen

De gemeente SudWest-Frylân organiseert in 5 verschillende plaatsen timmerdorpen, o.a. Sneek en Bolsward. Het Timmerdorp Heeg heeft hierin een samenwerkingsverband gevonden waarbij de gemeente verschillende faciliteiten ondersteund. De gemeente heeft een grote sponsor aangetrokken en daarom heten wij nu

KARWEI TIMMERDORP HEEG

Na het succes van vorig jaar zijn we natuurlijk dit jaar terug!
Het evenement “Karwei Timmerdorp Heeg 2014” heeft het thema
“Het Wilde Westen”.

Dit jaar wordt Karwei Timmerdorp Heeg gehouden op de parkeerplaats bij de Passantenhaven. Ook is er dit jaar nog meer actie en nog meer (water)activiteiten. Er kunnen ongeveer 100 kinderen van 8 tot 12 jaar meedoen. Van dinsdag 8 juli t/m vrijdag 11 juli zullen Cowboys en Cowgirls uit timmerdorp-mei (2)Heeg het Timmerdorp bevolken!

Opgeven kan straks via een inschrijfformulier en de speciale website. Als cowboy/cowgirl gaan zij de hele week hutten timmeren, creatief bezig zijn en kajak varen in en bij een prachtig nieuw Karwei Timmerdorp.

Op de parkeerplaats bij de Passantenhaven wordt dan ruimte ingericht waar de kinderen hun hutten en andere bouwsels kunnen timmeren en zagen. Veel ondernemers uit ons dorp hebben materiaal en goederen toegezegd. Ook krijgen de kinderen dagelijks een gezonde versnapering verzorgd via de plaatselijk horeca.
Het is fantastisch te ervaren hoeveel enthousiasme er onder de kinderen, vrijwilligers, begeleiders en ondernemers is. Zonder hen zou er geen Timmerdorp Heeg kunnen zijn! Vanzelfsprekend kunnen vrijwilligers zich straks ook weer aanmelden!

De kinderen worden in groepjes van 5 of 6 ingedeeld en krijgen een begeleider die hen begeleid bij het bouwen van hutten en andere bouwsels. Natuurlijk mag het bij een hut niet aan een eigen vlag ontbreken. Deze maken zij zelf. Op donderdagmiddag 10 juli worden de “hutten” gekeurd door een deskundige jury. Vanzelfsprekend komen ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden kijken wat de kinderen in dit prachtige Timmerdorp gemaakt hebben. Aansluitend mogen de Cowboys en cowgirls lekker gaan varen in een kajak onder begeleiding van onze Hegemer Brandweer.

Vrijdagochtend zien de kinderen op hun hutten wie de eerste prijs heeft behaald.

Na het zingen van het kamplied worden de hutten vakkundig afgebroken en een deel van het hout gereed gemaakt voor het transport naar het eerste eiland De Rakken Pôlle

Omstreeks 21.00 uur worden hier de prijzen uitgereikt en een groots kampvuur aangestoken door de brandweer.
Het Timmerdorp Team