Peuterspeelzaal it Pikepoltsje

8 augustus 2014

in It Pikepôltsje

Wat hebben we gedaan

Zomerfeest
Leuke activiteiten ook! Met een hengel eendjes vangen, fruitspiesjes maken, schminken, kranten meppen, schatgraven, grabbelton, dansen op K3 muziek, een draaiend rad en een supergroot springkussen! En we hadden nog een onverwacht leuke buitenactiviteit: baggeren door het water!
Dat de kleren daarbij kleddernat werden mocht de pret niet drukken!
Het was een heel gezellige middag.
Maar was het nu een zomerfeest of een waterfeest…?

Alle Jarigen van harte gefeliciteerd. Hiske, Doutsen, Fimke, Marrit en Dani, veel plezier op de basisschool!

Nieuwe peuters:
We mogen Jorn verwelkomen als nieuwe peuter. Fijn dat je bij ons komt spelen! We wensen je een hele leuke tijd op It Pikepôltsje

Op een morgen ging de telefoon. Het was Puk. Hij belde dat hij vandaag niet zou komen, want hij had het heel druk met taartjes bakken en heksensoep maken. Eigenlijk had hij het zo druk dat hij niet wist hoe hij het voor elkaar moest krijgen. En of de kinderen ook een oplossing konden bedenken.
Eén van de kinderen riep direct dat we Puk wel konden helpen en toen we buiten kwamen, zagen we Puk al met een bakkersmuts bij de zandbak staan,. Helemaal bezweet natuurlijk, maar ook opgelucht dat er hulp in aantocht was!

Taartjes bakken ging geweldig, maar heksensoep maken was nog mooier! Eerst kwam er zand in de pan, toen gingen we er grassprietjes, stokjes en madeliefjes in doen, daarna nog wat water toevoegen, goed roeren en op smaak brengen.
We hebben de borden gepakt en de soep ingeschept. Nou het proefde uitstekend. Puk was heel tevreden en we mogen hem nog wel eens helpen!