Activiteiten A.K. it Heechhus in september

7 september 2014

in It Heechhus

v.l.n.r. Minze, Griet en Teake

v.l.n.r. Minze, Griet en Teake

JUBILEUMSHOW ’50 JIER TEAKE VAN DER MEER’.
Al mear as fyftich jier stiet Teake van der Meer op ’e planken. Om dizze moaie jierren te betinken spilet hy rûnom yn de teaters mei syn jubileumshow, yn Fryslân, mar ek dêr buten. Fyftich jier is in hiel skoft……….. út dy tiid hellet Teake fansels in oantal fan syn komyske grappen en anekdoates. Mar ek nije stikjes en typkes komme oan ‘e oarder, mei as ôfwikseling ferhalen fan hjoed de dei. En fansels misse Griet Wiersma en Minze Dijksma no ek net. Mei harren trijen soargje dizze ferneamde artysten foar in hiel noflike jûn.

Gewoan lekker laitsje om Teake syn grappen bytiden bystien troch Griet en Minze. Fierders sil Griet Wiersma bûten har besteande ferskes en meisjongers in oantal nije nûmers hearre litte, lykas Minze Dijksma dy’t mei syn fertroude droege humor syn keunsten al as net foar it deiljocht hellet.
Koartsein: in âlderwetske moaie (freedte)jûn om der even op út!

FREED 26 SEPT.  20.00 OERE        KAARTEN (á 15,00) 0515-442593  email hidden; JavaScript is required

FILMHUIS IT HEECHHÛS:
LEZING FILMREGISSEUR PIETER VERHOEFF met aansluitend de documentaire/film ‘alles komt ergens van’ over het leven van acteur Gerard Tholen.

Pieter Verhoeff (Lemmer, 4 februari 1938) volgde de Filmacademie waar hij in 1966 afstudeerde. Hij is vooral bekend geworden door de speelfilms Het teken van het beest (een verfilming van de roman De houn sil om jim bylje van Rink van der Velde over de klompenmaker IJje Wijkstra, die in 1929 vier veldwachters doodschoot), De Dream (over de Hogerhuis-zaak in 1895), en Nynke (over Nienke van Hichtum en Pieter Jelles Troelstra). Omdat deze films alle drie in Friesland spelen, was Verhoeff wel eens bang als ‘de streek-romancier van de Nederlandse film’ te worden beschouwd.

Naast speelfilms maakt Verhoeff sinds de jaren zeventig documentaires. Ook regisseerde hij afleveringen van Het Gat van Nederland en was hij de eerste regisseur van Jiskefet; hij bedacht tevens de titel van dat programma. In 2003 maakte Pieter Verhoeff de documentaire Alles komt ergens van over Gerard Thoolen. In deze documentaire komen collega’s, vrienden en familie aan het woord. Het beeld dat naar voren komt, is dat Thoolen een zeer begaafd acteur was, maar als persoon lang niet altijd even makkelijk. Thoolen werd afgewezen voor de toneelschool. In 1970 kwam hij terecht bij het experimentele Werkteater. In 1980 speelde hij zeer succesvol zijn eerste filmhoofdrol in Het teken van het beest. Daarna maakte hij definitief de overgang naar film en won in 1984 twee Gouden Kalveren voor zijn rollen in De mannetjesmaker en De illusionist.

Gerard Thoolen overleed op 12 oktober 1996, 53 jaar oud, aan de gevolgen van aids. Hij ligt begraven op Begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam.

MAANDAG 29 SEPT.                   AANVANG 20.00                            ENTREE 10,00 EURO

HERFSTBINGO.
Ook dit jaar organiseert  de A.K. weer een aantal bingoavonden, te beginnen met de herfstbingo  op  vrijdag 3 oktober. Natuurlijk zijn er weer fantastische prijzen te winnen !!

VRIJDAG 3 OKT.                                                                          AANVANG 20.00 UUR

 logo-heechhus