Activiteiten in Talma State

8 september 2014

in Talma State

Beste dorpsgenoten,

Zoals u elders in de Sylboade kunt lezen, gaan in september bij de diverse verenigingen  de activiteiten weer van start. Zo ook bij Talma State, hoewel er het hele jaar door alle dagen wel wat te doen is. Maar in het winterseizoen staan o.a. biljarten, gymnastiek, klaverjassen, handwerken, internetcafé, bewegen met de Wii en spelmiddagen waarbij je kunt denken aan klaverjassen en rummikub, weer vast op het programma.
Daarnaast wordt er ook iedere maand een bijzondere activiteit georganiseerd zoals o.a. het optreden van een koor, een lezing of een film.
We gingen op 1 september van start met een boottocht, waar ook vanuit het dorp veel belangstelling voor was… erg fijn dat u meeging!

Zaterdag 13 sept. 19.30 uur geeft het ensemble Not’a Trio een concert in Talma State. Het ensemble Not’a Trio, bestaande uit Daniel Boeke – klarinet, Tomasz Zymla – klarinet, Enric Sans i Morera – klarinet, brengt een gevarieerd klassiek programma. Het programma duurt 2 maal 30 minuten.
Door de liefde voor verschillende muzikale stijlen en het streven naar de mogelijkheid om in verschillenden contexten te kunnen spelen kent het trio een zo breed mogelijk repertoire: van antiek en renaissance tot jazz en Latin, tot hedendaagse muziek en alles wat zich daar tussenin bevindt.
Het Not’a Trio brengt de muziek op een aansprekende manier door middel van enige theatraliteit en de zoektocht naar contact met het publiek.

Zaterdag 4 oktober 15.30 uur is er een gezamenlijk optreden van de Spilbrekers met een dansgroep van Vergonet uit Sneek.

Zaterdag 11 oktober 15.00 uur komt shanty/willekoar de Blierbekjes uit Winsum.

Vrijdag 17 oktober 15.00 uur zal imker Jan Bos een Powerpointpresentatie verzorgen.
We vonden dit een passende lezing vanwege het feit dat de dorpstuingroep van Heeg een bloementuin naast het terras heeft aangelegd, waar de hele zomer door prachtige bloemen bloeiden waar heel veel bijen en vlinders op af kwamen.

Voor deze activiteiten vragen wij € 5,– incl. koffie/thee.

Verveelt u zich in het winterseizoen en duren de dagen lang omdat je vanwege slecht weer niet naar buiten kunt, zoek wat gezelligheid en stap eens binnen bij Talma State. Schroom niet… durf die stap eens te nemen!

Op de agenda van de Sylboade of op het bord bij de oprit kunt u lezen wat er zoal te doen is.

U bent van harte welkom!

Cliëntenraad Talma State
Mariet Swart