Nieuws van de Dorpstuingroep

7 september 2014

in Overig nieuws

Het is een mooie zomer geweest voor de Dorpstuinen bij Talma State en It Heechhûs. In de bloementuin bij Talma groeien de zonnebloemen tot ongekende hoogte en de vlinders  weten de vele bloeiende planten te vinden.

tomaten

tomaten

Achter Talma State is de groente- en beweegtuin zo goed als klaar. In de winter willen we nog een aantal struiken planten maar de toestellen, de tegels, de bakken en de perken zijn af. En er is al zoveel mogelijk gezaaid en aangeplant. En wat doet alles het goed. We oogsten al volop boontjes, sla, andijvie, radijs, peterselie, dille.  De tomaten staan op het punt om rood te worden en de bietjes groeien best. En de eerste komkommers smaken voor-treffelijk.

Bij It Heechhûs hebben we vanwege alle werkzaamheden bij Talma dit seizoen wat minder gedaan. Maar ook daar is dit jaar volop geoogst van de kruidenplanten en de bessenstruiken. Komend jaar zal het groen rond It Heechhûs weer verder ontwikkeld worden. Plannen en ideeën genoeg.

Opening tuinen bij Talma
Al is er al enkele maanden volop activiteit in de voor- en achtertuin van Talma, op vrijdag 19 september zullen de Bloementuin en Groente- en Beweegtuin officieel worden geopend. Wie dat gaat doen, is nog geheim maar het zal sowieso een feestelijke dag worden. Het mag gevierd worden dat zoveel mensen zich hebben ingezet om deze tuinen tot stand te brengen. En we hopen dat de voor- en achtertuin de komende jaren nog mooier en rijker zullen worden. We houden u op de hoogte.

Namens de Dorpstuingroep,
Helma Paternostre