Op zoek naar volksverhalen

23 september 2014

in Aankondigingen

Heksenhamer en Tresoar samen op zoek naar volksverhalen

Heksenhamer en Tresoar zijn op zoek naar lokale Friese verhalen. Deze vormen een essentieel onderdeel van Swalk, een nieuw rondreizend festival dat in september haar eerste editie beleeft. Op Theaterskip Bald’r verzorgt kunstenaarscollectief Heksenhamer iedere avond een divers en verrassend programma. Dit programma heeft als thema volksverhalen, gebaseerd op de plaats waar het schip zich bevindt.
Bijzonder, oud, nieuw, groot, klein, eng of grappig; alle lokale legendes, geruchten en sterke verhalen zijn welkom. Tresoar verzamelt deze, waarna Heksenhamerartiesten als Hilbrandt, Douwe Dijkstra en de sneue vertoning, Sytse Sneekweek en Willie Darktrousers, of één van de meestervertellers Douwe Kootstra of Mindert Wijnstra aan de slag gaan met het verhaal. Ze worden gespeeld, verfilmd, ‘bedicht’, geschilderd of verteld en uitgevoerd als onderdeel van het programma op het Theaterskip Bald’r.
Tips, links, verwijzingen en natuurlijk verhalen zelf kunnen tot medio augustus naar email hidden; JavaScript is required worden gestuurd. Daarna buigt Heksenhamer zich over de uitwerking. Theaterskip Bald’r meert in de volgende plaatsen aan: Franeker, Workum, Stavoren, Heeg, Woudsend, Langweer, Terhorne, Grou en Burgum. Meer informatie is te vinden op www.swalk.nl.

Noot van de redactie:
Bovenstaand artikel hebben we na de uitgifte van het Juli-Augustus nummer ingezonden gekregen. Omdat de eerstvolgende Sylboade pas in september uitkwam is de officiële sluitingsdatum van inzending van verhalen verstreken. Maar als u nog een verhaal heeft waarvan u denkt: die moet erbij! Neem dan contact op met Tresoar via email hidden; JavaScript is required.